Agricultura

Nestle lanseaza un plan pentru stimularea practicilor agricole regenerative

Nescafe, cel mai mare brand de cafea Nestle, a anuntat planul de extindere a productiei de cafea in mod sustenabil, informeaza un comunicat al companiei.

Brandul investeste peste un miliard de franci elvetieni pana in 2030 in Planul Nescafe 2030.

‘Schimbarile climatice pun sub presiune zonele de cultivare a cafelei. Pe baza experientei de 10 ani a Planului Nescafe, ne acceleram activitatea pentru a combate schimbarile climatice si pentru a aborda provocarile sociale si economice din lanturile valorice’, a declarat David Rennie, Head of Nestle Coffee Brands.

Cresterea temperaturilor va reduce suprafata potrivita pentru cultivarea cafelei pana la 50% pana in 2050. In acelasi timp, aproximativ 125 milioane de oameni depind de cafea pentru existenta lor si se estimeaza ca 80% dintre familiile cultivatoare de cafea traiesc in sau sub pragul saraciei. De aceea, sunt necesare actiuni pentru a asigura sustenabilitatea cultivarii cafelei.

In cadrul planului mentionat, vor fi oferite fermierilor programe de training, asistenta tehnica si plante de cafea de calitate pentru a favoriza tranzitia la practicile regenerative de cultivare a cafelei. Cateva exemple de practici agricole regenerative includ plantarea culturilor de acoperire, care ajuta la protejarea solului; incorporarea ingrasamintelor organice contribuie la fertilitatea solului, care este esentiala pentru sanatatea solului; cresterea utilizarii agrosilviculturii si a culturilor intercalate contribuie la conservarea biodiversitatii; taierea arborilor de cafea existenti sau inlocuirea acestora cu soiuri rezistente la boli si schimbari climatice va ajuta la intinerirea parcelelor de cafea si la cresterea recoltelor pentru fermieri.

Nescafe va lucra cu fermierii de cafea pentru a testa, invata si evalua eficienta multiplelor practici agricole regenerative. Acest lucru se va realiza cu precadere in cele sapte zone cheie de unde brandul isi aprovizioneaza 90% din cafea: Brazilia, Vietnam, Mexic, Columbia, Coasta de Fildes, Indonezia si Honduras.

Nescafe isi propune ca provenienta cafelei sa fie din surse 100% responsabile pana in 2025 si 20% din cafea sa provina din metode agricole regenerative pana in 2025 si 50% pana in 2023, ca parte a obiectivului Nestle pentru ingredientele sale cheie.

Nestle, cea mai mare companie de produse alimentare si bauturi din lume, este prezenta in 189 de tari din intreaga lume.