Eveniment

Peste 100 de evenimente, organizate de Ziua Nationala a produselor romanesti

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) lanseaza o ampla campanie de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimentele de calitate obtinute pe plan local, sub denumirea ‘Produs romanesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!’, cu ocazia ‘Zilei Nationale a produselor agroalimentare romanesti’, care se sarbatoreste anual pe 10 octombrie.

Astfel, in perioada 8 – 10 octombrie 2022, la nivelul intregii tari, se vor organiza peste 100 de targuri si evenimente.

Potrivit unui comunicat al MADR, transmis duminica AGERPRES, in Bucuresti, targul organizat in curtea institutiei cu ocazia ‘Zilei Nationale a Produselor Agroalimentare Romanesti’, isi va deschide portile sambata, 8 octombrie 2022, ora 9:00, si isi asteapta oaspetii cu o gama variata de produse de calitate: preparate din carne, lapte, produse de panificatie si patiserie, legume, fructe proaspete si procesate, bauturi spirtoase si vin, miere, dulceturi, expuse de producatori, fermieri sau operatori economici.

De asemenea, la targul din curtea MADR veti fi intampinati pe acordurile Ansamblului Jidvei Romania si veti putea degusta bors de peste, pregatit de bucatari priceputi din zona Dobrogei, preparate din carne pe gratar si dulciuri. Oferta pregatita pentru consumatori include produsele atestate traditional, dupa o reteta consacrata, produse montane, precum si cele inregistrate pe scheme de calitate europene, produse certificate ecologic, din toate zonele tarii.

‘Produsele romanesti trebuie sa ocupe vitrinele magazinelor si sa umple mesele consumatorilor pentru ca sunt extraordinar de bune, iar producatorii nostri valorosi stiu sa le pregateasca si o fac cu mult suflet. Noi trebuie sa fim staruitori in a ne pastra traditiile si sa consumam ceea ce produce pamantul, avem un patrimoniu gastronomic extrem de bogat pe care nu trebuie sa-l neglijam. Va indemn pe toti sa faceti ca mine: sa mancati romaneste!’, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea.

Alaturi de producatori, care vor expune spre vanzare produse agroalimentare, se vor afla si reprezentanti ai Statiunilor de Cercetare si Dezvoltare de la Maracineni, Voinesti, Stefanesti, Valea Calugareasca, Dabuleni, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar (INCDCSZ) Brasov, care vor oferi consumatorilor fructe de sezon autohtone, vinuri din soiuri autentice, cartofi, produse apicole, dovleci si cartofi dulci, precum si multe alte produse pe care consumatorii sunt asteptati sa le descopere in curtea MADR.