Food

Pepsico investeste 100 milioane de euro in fabrica Star Foods din Popesti Leordeni

Gigantul american PepsiCo a anuntat o investitie de 100 de milioane de dolari in trei linii de productie operationale si un nou depozit automat, capabilitati de automatizare si un nou masterplan in fabrica din Popesti-Leordeni.

Investitia urmeaza sa fie finalizata pana in 2024, avand ca rezultat dublarea capacitatii de productie.

Aceste noi investitii vin dupa finalizarea de anul trecut a planului de dezvoltare pe 5 ani, implementat in fabrica de bauturi racoritoare Dragomiresti, in valoare totala de 40 milioane de dolari, constand in imbunatatirea liniilor de productie si un depozit complet automatizat, cu o valoare de 15 milioane de dolari, pe o suprafata totala de 15.000 mp si cu o capacitate de productie de 550.000 de tone de produse finite pe an.

”Suntem incantati sa anuntam o noua investitie in fabrica noastra de snack-uri din Popesti-Leordeni. PepsiCo opereaza si investeste in Romania de aproape 30 de ani si ramanem angajati sa dezvoltam in continuare businessul in tara. Fiind un centru de productie si distributie pentru pietele din Europa Centrala si de Est, Romania reprezinta o piata esentiala in Europa. Produsele agricole de inalta calitate si oamenii talentati stau la baza cresterii businessului nostru in regiune. Acum, pe masura ce implementam PepsiCo Positive, investitiile realizate vor continua sa avanseze progresul nostru in domeniul sustenabilitatii in Romania”, a declarat Silviu Popovici, chief executive officer PepsiCo pentru Europa.

In ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari in Romania, consolidand astfel rolul companiei de hub de productie si distributie regional.

PepsiCo a generat o cifra de afaceri de peste 79 de miliarde dolari in 2021, din vanzarea de alimente si bauturi precum Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker si SodaStream.