Tehnologie

Solutii cu roboti pentru o competitivitate crescuta in industria alimentara

Companiile din industria alimentara cauta noi modalitati de automatizare a activitatilor manuale cu scopul diminuarii contactului cu produsele si chiar zero contact dar si pentru cresterea eficientei.

Alte avantaje ale acestei automatizari includ optimizarea proceselor si imbunatatirea calitatii produselor dar si o protectie crescuta a angajatilor. Mai mult, automatizarea inteligenta va permite, de asemenea, sa raspundeti in mod flexibil la dinamica pietei actuale şi sa faceti fata concurentei in continua crestere.

Conditii mai bune de munca pentru angajati

Exista numeroase activitati care sunt inca realizate de angajati, activitati care sunt costisitoare, riscante uneori sau repetitive si obositoare pentru personal. In plus, din contactul direct al personalului cu produsele pot rezulta riscuri pentru siguranta produselor, posibilitatea de a le contamina.

Automatizati sarcinile repetitive!

Procesele repetitive trebuie sa devina mai eficiente. Cateva exemple de sarcini manuale repetitive: depaletizare si alimentare linie, automatizarea productiei prin manipulare si selectare, automatizarea proceselor, de exemplu ambalare, precum si solutii de automatizare end-of-line: ambalare in cutii de carton, paletizare.

Solutiile cu roboti si de automatizare va pot ajuta la transportarea, sortarea sau paletizare marfurilor sau cutiilor. De exemplu, solutiile complet automatizate pot fi utilizate in liniile de mare viteza. Acestea includ roboti industriali, aplicatii de pick-and-place de mare viteza, benzi transportoare inteligente, control echipamentelor de catre roboti.

Robotii colaborativi asigura productivitate crescuta operatiunilor repetitive comparativ cu cele executate manual si pot executa sarcini multiple. Integrarea lor este simpla, spatiul necesar pentru instalare este redus si au avantajul de fi siguri in interactiunea cu operatorii, fara a necesita masuri de protectie precum garduri de siguranta.

In anumite medii, robotii mobili (AMR, AGV) ofera flexibilitate operatiunilor de mutare, preluare si sortare, deoarece acestia se pot adapta la schimbarile necesare mai repede si mai bine decat robotii industriali cu pozitionare fixa.

Pentru o integrare simpla si rapida, echipa Imark Sistem va asigura managementul complet al proiectului, de la consultanta, design si pana la integrarea in linia de productie si servicii post-vanzare, prin intermediul departamentelor noastre specializate de robotica, proiectare, service si software.

Descoperiti aici studiul de caz Austrotherm pentru paletizare materiale de constructii.

Va asteptam si la standul Imark Sistem sa descoperiti in detaliu solutiile noastre de automatizare pentru industria carnii si alimentara in general!
Pentru orice alte detalii va rugam va rugam sa ne contactati la office@imarke.ro.

Imark Sistem este prezent in cadrul expozitiei CARNEXPO in standul 9, pavilion A dar si in parcarea exterioara, cu expozitia mobila Wipotec Show Truck, in cadrul parcursului ei in Europa, un camion modern in care puteti testa live solutii inovatoare de inspectie a calitatii.

Pentru detalii si programari va rugam folositi urmatorul link.