Bauturi

Pepsi a pus capat productiei in Rusia, la sase luni dupa ce a promis sa faca acest lucru

Gigantul american PepsiCo a incetat sa mai produca bauturile Pepsi, 7UP si Mountain Dew in Rusia, la aproape sase luni dupa ce compania anunta ca isi va suspenda vanzarile si productia ca urmare a invadarii Ucrainei de catre Rusia, transmite Reuters.

Anuntul celor de la Pepsi vine dupa ce jurnalistii Reuters au vizitat mai multe zeci de supermarketuri si magazine din Moscova si alte orase din Rusia si au descoperit doze si sticle de Pepsi produse inclusiv in lunile iulie si august la fabricile din Rusia.

Intr-un comunicat de presa remis Reuters, PepsiCo a informat ca a incetat sa mai produca concentrate pentru PepsiCola, Mirinda, 7Up si Mountain Dew in Rusia.

“Toate concentratele au fost ulterior epuizate in Rusia si productia a incetat”, a declarat un purtator de cuvant de la PepsiCo la inceputul acestei luni, in primele comentarii publice cu privire la acest subiect dupa ce la inceputul lunii martie compania anunta suspendarea productiei, vanzarilor si activitatilor promotionale si de publicitate in Rusia.

Purtatorul de cuvant a precizat ca decizia de incetare a productiei este “in linie cu anuntul nostru din martie” dar nu a dorit sa ofere alte detalii cu privire la vanzari.

Potrivit Reuters, continuarea productiei pana la aceasta data face ca bauturile PepsiCo sa fie in continuare disponibile la Moscova si pana in extremul orient la Krasnoyarsk si in Siberia.

Proprietarul unei sali de sport din Moscova a dezvaluit ca a facut o comanda pentru Pepsi la mijlocul lunii august.

Occidentul nu a sanctionat vanzarile de alimente si bauturi in cadrul masurilor sale destinate sa pedepseasca Rusia pentru actiunile sale din Ucraina.

Insa, faptul ca bauturile PepsiCo sunt in continuare disponibile in Rusia scoate in evidenta complexitatea procesului de retragere. In 2021, Rusia a fost cea de-a treia mare piata pentru Pepsi, dupa SUA si Mexic. PepsiCo a operat in Rusia timp de peste 60 de ani si bauturile sale racoritoare au fost unul din putine produse occidentale permise in fosta URSS.