HoReCa

McDonald’s reia activitatile de livrari in Ucraina

Lantul de restaurante de tip fast-food McDonald’s Corp. a redeschis trei restaurante de la Kiev, pentru prima data dupa sase luni de la inchiderea lor din cauza invaziei rusesti, un semn ca viata revine la normal in capitala Ucrainei, transmite AFP.

“Dupa discutii cu oficialii ucraineni, cu specialistii in domeniu securitatii si cu furnizorii”, grupul McDonald’s a decis sa reia, pentru moment, doar activitatile de livrari.

Potrivit jurnalistilor AFP, marti dimineata mai multi angajati ai unor platforme de livrari stateau la coada in exteriorul unui restaurant McDonald’s din Kiev, asteptand sa prea comenzile pentru clienti.

“In octombrie, aceste trei restaurante vor fi redeschise complet, inclusiv serviciile McDrive si Express “, a precizat McDonald’s intr-un comunicat de presa. Potrivit sursei citate, alte sapte restaurante din capitala Ucrainei ar urma sa isi redeschida portile in curand, precum si alte restaurante “din orasele din vestul tarii”.

Compania americana si-a inchis toate restaurantele din Ucraina si Rusia in luna martie, iar in luna mai grupul american si-a vandut majoritatea restaurantelor din Rusia catre un partener local.

Inainte de invazia ruseasca, McDonald’s avea 109 de restaurante in Ucraina si 850 in Rusia.