Bauturi

Heineken opreste productia de bere la fabrica din Constanta din 2023

Heineken Romania intentioneaza sa-si inceteze activitatea de productie la fabrica din Constanta, cu aproximatie din septembrie 2023, potrivit unui comunicat al companiei.

‘Suntem mandri de traditia noastra in fabricarea berii, din Constanta, insa fabrica a functionat mult sub capacitate de cativa ani. Este necesar sa avem cea mai eficienta amprenta de productie pentru a asigura cresterea si investitii suplimentare, pe termen lung’, spun oficialii companiei.

Heineken va transfera, in timp, elemente ale capacitatilor de productie si ambalare ale fabricii din Constanta catre celelalte fabrici, din Craiova, Miercurea Ciuc si Ungheni.

‘Vom continua, de asemenea, sa investim semnificativ in cele trei fabrici ramase, pentru a ne sustine ambitia de crestere si dezvoltare durabila, pastrand o prezenta puternica pe piata romaneasca si in comunitatile in care activam. Cunoastem impactul pe care aceasta decizie il are asupra colegilor nostri din Constanta, ale caror munca si daruire le respectam si le apreciem profund. In acest moment, ne concentram sa ii sprijinim pe colegii nostri in mod corespunzator pe durata acestei tranzitii’, au mai spus responsabilii companiei.

Heineken are un portofoliu de peste 300 de marci de bere si cidru internationale, regionale si locale. La nivel mondial, compania este prezenta in peste 70 de tari si are 80.000 de angajati.

Compania are patru fabrici in Romania si peste 1.100 de angajati.