Tehnologie

Beneficiati de avantajele tehnologiei de inspectia calitatii pentru carne si alimente!

Fiecare producator este raspunzator pentru calitatea produselor sale, pentru eventualele contaminari care s-ar putea produce in procesul de productie. Conceptul de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) presupune controlul clar al tuturor modalitatilor in care contaminantii ar putea patrunde in produs si in acest fel sa nu afecteze consumatorul final.

Devine astfel o conditie obligatorie pentru obtinerea cu succes a standardelor din industria alimentara cum ar fi IFS, standarde solicitate de marii retaileri ca o conditie obligatorie pentru desfacerea produselor in cadrul retelelor lor.

Sistemele de inspectie si detectie a contaminantilor sunt astfel utilizate cu succes pentru a preveni problemele de acest gen si de a asigura astfel calitatea necesara pentru consumatori.

 Care solutie este mai potrivita pentru produsul dumneavoastra?

Atunci cand vorbim de detectarea contaminantilor din produsele alimentare, 2 solutii apar cu preponderenta: este vorba de detectoarele de metale si detectoarele cu raze X.

Daca detectoarele de metale, asa cum le spune si numele, detecteaza metalele feroase si neferoase, magnetice si nemagnetice, ele au cateva limitari. Limitarile lor sunt legate de cazurile in care vorbim de exemplu de contaminanti de alta natura (sticla, ceramica, pietre etc), de compozitia anumitor produse (de exemplu, cele cu continut ridicat de sare si continut ridicat de umiditate) si produsele care sunt ambalate in folii metalizate.

Atunci cand producatorii isi doresc un control al calitatii si detectia tuturor acestor contaminanti, sistemele cu raze X in industria alimentara sunt solutia ideala. Detectoarele cu raze X au cunoscut o utilizare crescanda in ultimii ani in aceasta industrie.

Nu ratati DEMONSTRATIILE LIVE CU ECHIPAMENTE DE INSPECTIE A CALITATII!

Wipotec Show Truck va fi prezent la CARNEXPO prin Imark Sistem! Un camion modern plin de solutii inovatoare impreuna cu echipa noastra gata sa vi le prezinte si sa faca demonstratii live chiar in prezenta dvs. Va prezentam live cele mai noi produse din domeniul solutiilor de cantarire in flux si a tehnologiei de inspectie cu raze X. Profitati de aceasta ocazie unica pentru a discuta aplicatiile dvs. si a testa solutiile direct pe produsele dvs. cu specialistii si expertii nostri la bordul camionului.

Imark Sistem este partener pentru Romania al Wipotec OCS . WIPOTEC-OCS este un partener inovator, de incredere, pentru solutii de inspectie performante, detectie cu raze X, cantarire in flux sau sisteme combinate. Fiind o filiala 100% a Wipotec, una dintre cele mai importante companii din lume pentru tehnologia de cantarire dinamica si controlul produselor, cu 30 de ani de experienta pe piata, WIPOTEC-OCS ofera o calitate exceptionala a productiei „Made in Germany”, flexibilitate si competenta in domeniu.

SISTEME DE INSPECTIE MULTIPLA

In plus, sistemele de inspectie cu raze X pot fi utilizate pentru multe alte sarcini de asigurare a calitatii. Un sistem efectueaza toate sarcinile de inspectie simultan, ceea ce inseamna ca nu este nevoie de mai multe sisteme unul dupa altul (cantarire in flux, detectie contaminanti, inspectie vision etc). Chiar si alte sisteme de inspectie pot fi instalate in spatiul unui sistem de inspectie cu raze X.

Exemple de aplicatii in industria alimentara, concepute in functie de produs si ambalaj:

  • Detectarea corpurilor straine  (metale feroase/neferoase, pietre, oase, sticla, teflon, ceramica, etc)
  • Verificarea nivelului de umplere (de exemplu, la paharele cu iaurt)
  • Verificarea greutatii (intr-o unitate de ambalare completa sau in zone speciale, de ex. pahare de iaurt cu mai multe compartimente)
  • Verificarea completitudinii prin numarare (de ex. bomboane de ciocolata intr-un pachet)
  • Verificarea formei (de exemplu rotunjimea unei pizza)
  • Detectarea defectelor si gaurilor
  • Determinarea automata a maturitatii (pentru branza)
  • Examinarea clemelor (de exemplu pentru paine sau carnati)