Retail

Profi lanseaza o campanie de sustinere a producatorilor locali

Profi anunta lansarea publica a campaniei sale de sustinere a producatorilor locali pe 23 si 24 septembrie, la Apos, judetul Sibiu. Evenimentul va fi onorat de prezenta Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei.

“Ne straduim sa mentinem vii si cat mai nealterate frumusetea acestei tari si traditiile ei culturale, inclusiv culinare, astfel ca impreuna cu Asociatia Casa Majestatii Sale si alte ONG-uri puternice, investim intr-un program de sustinere a producatorilor locali”, declara Calin Costinas, director general adjunct al retelei de magazine Profi. “Va invitam la Apos, ca sa faceti cunostinta cu unii dintre producatorii din zona Sibiului care participa la acest program, si pentru a afla in ce fel ii sustinem atat pe ei, cat si pe multi altii din intreaga tara.”

Prin noul sau program CSR, Profi incurajeaza cresterea de comunitati in care produsele locale devin mai cunoscute si apreciate, iar producatorii si familiile lor duc mai departe retetele si procedeele lor stravechi, obtinand totodata venituri constante care sa le permita sa traiasca si sa munceasca asa cum s-au obisnuit de generatii, fiind totodata mai putin tentati sa renunte la traditie, sau chiar sa plece din tara in cautrarea unei alte vieti. In acelasi timp, acest program ai carui principali beneficiari urmeaza sa fie producatorii locali si turismul, ne invita pe noi, toti ceilalti, sa redescoperim Romania.

La Apos, localitate cu o vechime atestata documentar de 700 de ani, aflata intr-o zona unde obiceiuri stravechi inca se mentin nealterate, Profi are mai multe motive de mandrie. Impreuna cu Asociatia Monumentum, reprezentanta din Romania a The Prince’s Foundation a carui presedinte este Majestatea Sa Regele Charles al III-lea si care apreciaza in mod deosebit proiectul “Ambulanta pentru monumente”, a contribuit la restaurarea bisericii evanghelice si a tiglariei, pastrand farmecul aparte al locului. Astfel de contributii Profi nu se opresc aici, ci urmeaza sa fie extinse si catre alte zone ale tarii.

In cele doua zile, pe vizitatori ii asteapta un targ al producatorilor locali artizanali, cu bunatati din cele mai alese, activitati si experiente autentice. Peste 25 de producatori locali se vor afla acolo cu delicii culinare, produse artizanale si demonstratii mestesugaresti, iar un spectacol de muzica live folk si instrumente traditionale va face experienta si mai placuta. Vizitatorii vor putea asista la demonstratii ecvestre, vor putea face plimbari cu poneiul, vor face turul satului sasesc cu trasura, vizite la fabrica artizanala de tiglarie si la turnul vechii biserici, vor paricipa la concert dar si la ateliere pentru copii.

Ziua de 23 este dedicata exclusiv angajatilor Profi, in schimb sambata, 24 septembrie, este binevenit oricine doreste sa petreaca o zi speciala in frumosul mediu sasesc, participarea fiind gratuita.

Locul de desfasurare a evenimentului este Villa Abbatis Equestrian Center, in intervalul 12:00-18:00. Pentru detalii si inscriere: https://profilaapos.ro/

Cu aproape 1.600 de magazine integrate si partener aflate in 758 de localitati si cu peste 27.000 de angajati, Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografica si cel mai mare angajator privat din Romania.