Tehnologie

Trasabilitatea: fundamentul lanturilor de aprovizionare optimizate

Trasabilitatea ofera transparenta de-a lungul lantului de aprovizionare, care, la randul sau, ajuta atat la identificarea ineficientelor dar si la oferirea de servicii mai bune clientilor si la optimizarea operatiunilor, de la aprovizionarea cu materii prime pana la achizitia de catre consumatori. Trasabilitatea ofera bazele pentru abordarea nenumaratelor provocari ale lantului de aprovizionare cu care se confrunta producatorii in prezent.

Initiativele internationale precum „Farm to Fork”, „Grape to Glass” si „Bean to Brew” au trasabilitatea ca baza. Probabil va sunt cunoscute si in Romania programe precum „Raftul Romanesc” al celor de la Kaufland, „program national cu circuit complet de la fermier la raft” asa cum il descrie retailerul sau „Filiera calitatii” Carrefour – „*Te-ai gandit vreodata cat de bine ar fi sa afli totul despre produsele care ajung la tine in farfurie, cu un simplu scan cu telefonul tau mobil? De unde provin, cine le-a crescut si produs cu grija, cum au calatorit?” (citatul apartine Carrefour)

Performanta. Astazi, cele mai recente solutii de trasabilitate permit producatorilor sa identifice si sa capteze, sa clasifice, sa raporteze si sa interpreteze date pentru valorile cheie ale lantului de aprovizionare care ajuta la construirea, masurarea si imbunatatirea performantei pornind de la etapa de productie si pana la vanzarea in piata.

Control. Solutiile de trasabilitate permit marcilor sa urmareasca si sa inregistreze fiecare produs si tranzactie din lantul lor de custodie.

Identificare. Cu trasabilitate, acestia pot verifica instantaneu ce produse sunt unde, ce parteneri le au si cum se leaga toate informatiile intre ele. Trasabilitatea in cadrul sistemelor de control al alimentelor ajuta la gestionarea pericolelor alimentare, ofera informatii fiabile despre produse si garanteaza autenticitatea si siguranta produsului.

Gestionare retururi – In cazul retururilor de alimente, trasabilitatea este esentiala. Potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura, toti participantii din lanturile moderne de aprovizionare trebuie sa aiba practici eficiente care sa permita identificarea, localizarea si retragerea rapida a loturilor de alimente atunci cand sunt suspectate sau confirmate probleme.

Ca si tehnologii generale in slujba trasabilitatii, partenerul editiei 2022 a CARNEXPO, Imark Sistem va ofera:

  • marcarea si etichetarea produselor, cutiilor si paletilor prin tehnologii specifice
  • citirea etichetelor cu ajutorul diferitelor tehnologii de cititoare, de mana sau de linie, computere mobile, RFID etc.
  • Software dezvoltat de echipa dedicata, specializata in software industrial: colectare informatii, agregare, raportare

Va asteptam la standul Imark Sistem sa descoperiti in detaliu solutiile de trasabilitate!

Pentru orice alte detalii va rugam va rugam sa ne contactati la office@imarke.ro.

Imark Sistem este prezent in cadrul expozitiei CARNEXPO in standul 9, pavilion A dar si in parcarea exterioara, cu expozitia mobila Wipotec Show Truck, in cadrul parcursului ei in Europa, un camion modern in care puteti testa live solutii inovatoare de inspectie a calitatii.

Pentru detalii si programari va rugam folositi urmatorul link.