Subventii

Bugetul programului Tomata a fost suplimentat cu aproape 40 milioane de lei

Fondurile pentru plata beneficiarilor programului Tomata au fost suplimentate cu aproape 40,3 milioane de lei, printr-un act normativ care modifica HG nr. 148/2022 pentru aprobarea Programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2022, informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Potrivit sursei citate, prin Hotararea adoptata in sedinta de Guvern de miercuri se completeaza sumele pentru asigurarea resurselor financiare necesare platilor beneficiarilor schemei de ajutor de minimis inscrisi in program, in Ciclul I de productie.

Astfel, suma de 225 milioane de lei, alocata initial pentru Ciclul I de productie, se suplimenteaza cu valoarea de 40.283.000 lei pentru a putea asigura resursele financiare necesare achitarii obligatiilor de plata catre beneficiarii schemei de ajutor de minimis inscrisi in program, in aceeasi etapa de productie.

“Suplimentarea acestor fonduri a avut ca scop pastrarea cuantumului de 3.000 euro/cultura tomate/1.000 mp, din Ciclul I de productie al programului pentru toti beneficiarii care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Ne dorim sa le dam posibilitatea legumicultorilor nostri sa continue sa produca rosii in spatii protejate, astfel incat romanii sa beneficieze de produse de calitate cat mai mult timp pe parcursul anului”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

MADR precizeaza ca numarul estimat al beneficiarilor a fost depasit de cei care au depus cereri, iar in urma documentelor depuse la Directiile Agricole Judetene, dupa verificarea dosarelor si stabilirea conformitatii acestora, se va realiza efectuarea platilor.