MADR

Ministerul Agriculturii vrea accelerarea lucrarilor de investitii in sistemele de irigatii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a avut o intalnire de lucru cu reprezentantii constructorilor pentru obiectivele de investitii din domeniul irigatiilor aflate in diverse stadii de executie, precum si cu beneficiarii directi, respectiv fermierii, membri ai Organizatiilor Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), sedinta a avut ca scop principal punerea de acord cu toate partile implicate pentru realizarea la timp a lucrarilor de investitii, astfel incat fermierii sa fie la curent cu termenele de executie asumate de catre contractori.

Conform sursei citate, ministrul monitorizeaza stadiul de executie a lucrarilor, astfel incat, cu implicarea fermierilor si a constructorilor, termenele de punere in functiune sa fie respectate intocmai. De asemenea, este necesara o planificare riguroasa a viitoarelor investitii in zonele neirigate, pentru a da fermierilor predictibilitate in programarea infiintarii culturilor.

‘Vreau sa va asigur ca toate obiectivele de investitii sunt in atentia mea, pentru ca avem la MADR tabloul de comanda. Astfel ca, graficul de executie al lucrarilor este urmarit indeaproape, inclusiv la fata locului, cand merg in teren. Am tinut foarte mult sa avem discutii punctuale pentru fiecare zona din tara, pentru ca lucrarile de investitii sa se incheie in termenele stabilite si sa nu existe niciun fel de intarzieri’, a afirmat ministrul Daea in cadrul intalnirii.

La discutii au mai participat directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, Cornel Popa, precum si Elena Filip, directorul Directiei Imbunatatiri Funciare si Fond Funciar.