Legislatie

Autoritatea de concurenta analizeaza preluarea unor active Cargill de catre Grupul Waterland

Grupul investitional cu capital privat, Waterland, planuieste sa preia unele active ale Cargill, prin intermediul filialei NewOpCo Hungary, iar tranzactia este analizata de Consiliul Concurentei.

Potrivit unui comunicat de presa al autoritatii de concurenta, activele care fac obiectul tranzactiei includ, in principal, o unitate de productie de hrana pentru animale de companie situata in Ungaria, precum si echipamente aferente, stocuri si contracte comerciale relevante.

Grupul Waterland este un grup investitional cu capital privat, care controleaza societati de portofoliu prezente in diverse sectoare. Acesta este activ in domeniul productiei si comercializarii de hrana pentru animale de companie prin intermediul filialelor United Petfood Gr oup B.V., inclusiv United Petfood Romania S.R.L., care detine in Romania o unitate de productie de hrana pentru animale de companie.

Cargill este o companie din Ungaria, activa pe piata de productie si distributie a hranei pentru animale, a comercializarii cerealelor si a semintelor oleaginoase si a vanzarii de amidon, produse derivate din amidon, emulgatori si texturizanti pentru industria alimentara.