Food

Germania: Cerere scazuta petru porcii cu grad ridicat de bunăstare

Cererea de carne de porc din programul Inițiativa pentru bunăstarea animalelor (ITW) este din ce in ce mai scăzută. Prin urmare, multor crescători de porci li s-au reziliat contractele de furnizare în ultimele zile, potrivit asociației ISN.

ISN a primit un număr tot mai mare de informatii de la companiile care participă la Inițiativa pentru bunăstarea animalelor (ITW), potrivit carora contractele lor de furnizare au fost reziliate. Acestea au fost în mare parte contracte de aprovizionare cu abatorul Tönnies. Abatorul justifică acest lucru prin cererea insuficientă de carne de porc cu grad ridicat de bunastare și lipsa de plată a nui pret mai mare rezultată din partea cumpărătorilor de carne. Această cerere mai scăzută de carne pentru bunăstarea animalelor a fost confirmată în unanimitate de diverse abatoare. Slăbirea vânzărilor de carne de porc în sectorul comerțului cu amănuntul alimentar are un impact din ce în ce mai mare, deoarece majoritatea cărnii de la animale deținute conform condițiilor Inițiativei pentru bunăstarea animalelor este comercializată în zona de carne proaspătă a sectorului german de comerț cu amănuntul alimentar.

„Dacă doriți să vă concentrați și mai mult pe bunăstarea animalelor în viitor, trebuie să vă asigurați astăzi că acei crescători de porci primesc banii de care au nevoie pentru porcii lor! Numai atunci companiile vor avea o bază pentru a putea planifica pe termen mai lung”, este modul în care președintele ISN, Heinrich Dierkes, evaluează situația. Nu este pentru prima dată când crescătorii de porci care au investit bani pentru a participa la Inițiativa pentru Bunăstarea Animalelor sunt lăsați deoparte când vine vorba de plata necesară pentru compensarea costurilor suplimentare. Și chiar dacă companiile își revin cu producția la vechiul standard, rămân cu o mare parte din costurile suplimentare neplatite – și asta tocmai într-un moment în care costurile de producție au crescut brusc și companiile suferă pierderi financiare mari.