Food

Magiunul din prune Topoloveni a ajuns in Vietnam

Magiunul din prune Topoloveni, primul produs romanesc certificat cu Indicatie Geografica Protejata (IGP), a ajuns in aceste zile in Vietnam cu ajutorul programului european de promovare “Enjoy it’s from Europe”.

“Sonimpex Topoloveni continua prezenta la targurile internationale unde promoveaza traditia gastronomica romaneasca prin Brandul “Topoloveni Magiun din prune”. Promovarea se realizeaza cu fonduri europene destinate produselor certificate cu Indicatie Geografica Protejata de catre Uniunea Europeana si are ca scop extinderea comertului acestor produse in afara Uniunii. Am ales Targul Vietfood&Beverage din Vietnam pentru promovare deoarece in aceasta tara produsele fara zahar adaugat, fara conservanti, au zero taxe. Guvern responsabil pentru sanatatea poporului!”, a declarat Diana Stanciulov, director comercial Sonimpex Topoloveni.

Potrivit sursei citate, 2022 este ultimul an din programul de promovare pentru Vietnam castigat de Sonimpex Topoloveni, care s-a derulat pe o perioada de trei ani si a avut un buget de aproape 800.000 euro.

“La acest targ am avut onoarea sa fim vizitate de Excelenta sa Cristina Romila, Ambasadorul Romaniei in RS Vietnam si Regatul Cambodgiei care a convins-o pe Ly Nha Ky, Consul Onorific al Romaniei in Vietnam din 2018, sa prezinte fanilor beneficiile consumului de magiun de prune Topoloveni. Ly Nha Ky este una dintre personalitatile Vietnamului cu o foarte mare influenta in orientarea consumului de la alimente la moda. Magiunul din prune Topoloveni si-a castigat notorietatea prin munca deosebita a oamenilor din companie care realizeaza alimente unice: dulceturile fara zahar adaugat obtinute pe baza unui brevet de Inventie si Magiunul din prune Topoloveni obtinut dupa o reteta de peste un secol”, a mentionat Stanciulov.

In acest an, la 1 aprilie, Uniunea Europeana a internationalizat Indicatia Geografica Protejata pentru 70 produse dintre cele 1.500 inregistrate la nivel european. Magiunul din prune Topoloveni a obtinut si recunoasterea “Cel mai bun gust” pentru conserve, tot la nivel european. De asemenea, la nivel national, Sonimpex detine Codul Operator NATO.

“Ne mandrim in continuare cu calitatea de Furnizor al Casei Regale a Romaniei, iar pe site-ul Ministerului Sanatatii suntem inscrisi ca “produs fara zahar adaugat”. Continuam traditia gastronomica romaneasca prin procesarea fructelor si legumelor romanesti romanesti, fara zahar adaugat, fara conservanti, oferind alimente functionale de la varsta de 6 luni pana la persoane bolnave de diabet”, a mai spus Diana Stanciulov.

Sonimpex Topoloveni este detinatorul primului certificat de “Indicatie Geografica Protejata” (IGP) din Romania, obtinut in 2011 de catre magiunul din prune Topoloveni. Cu sprijinul Comisiei Europene, IGP-ul este extins si pentru Canada, Japonia si Vietnam, iar magiunul din prune a primit si continua sa primeasca din partea UE fonduri pentru promovarea in intreaga lume.