Bauturi

Lovitura de 190 mil. euro pentru Coca-Cola HBC in urma iesirii din Rusia

Coca-Cola HBC, al doilea producator de bauturi Coca Cola din afara SUA, a anuntat ca a suferit o lovitura de 190 de milioane de euro in prima jumatate a acestui an, din cauza costurilor asociate cu afacerile sale din Rusia, dupa ce a incetat sa mai vanda bauturi Coca-Cola in aceasta tara ca urmare a invaziei din Ucraina, transmite Reuters.

In plus, compania listata la Londra si la care gigantul Coca-Cola detine o participatie de aproximativ 21%, a raportat o scadere de 34% a profitului net, pana la 153 de milioane de euro in primul semestru al acestui an. Cu toate acestea, Coca-Cola HBC si-a reconfirmat previziunile referitoare la un profit operational cuprins intre 740 si 820 milioane de euro pentru intregul an 2022.

In Romania, volumele de vanzari ale Coca Cola HBC au crescut cu aproximativ 5% in primele sase luni, iar bauturile energizante au fost cea mai dinamica categorie, cu o crestere de ordinul a doua cifre. In plus, compania anunta ca si-au revenit vanzarile de bauturi neacidulate, stimulate de vanzarile de apa.

“Suntem foarte increzatori ca parteneriatele noastre stranse cu clientii, portofoliul solid si capacitatile angajatilor nostri ne vor permite sa continuam sa cream valoare chiar daca ne confruntam cu o perioada de incertitudine macroeconomica si geopolitica”, a declarat directorul general Zoran Bogdanovic.

Coca-Cola HBC Romania, membra a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria bauturilor non-alcoolice din Romania. Coca-Cola HBC Romania are sediul social in Voluntari si detine trei fabrici de imbuteliere pe teritoriul tarii, localizate in Ploiesti, Timisoara si Poiana Negrii.