Bauturi

Domeniile Ostrov este lider pe segmentul de vin rose

In urma cu 11 ani, Domeniile Ostrov lansau intr-o editie limitata un vin rose, este vorba despre o editie limitata de Cabernet Sauvignon Rose, Domeniile Ostrov Reserve. Era vorba despre 14 mii de sticle numerotate individual. Astazi, producatorul roman reuseste sa vanda anual peste 1,2 milioane de litri de vin rose in Romania.

”Roseul este deja un vin consacrat in Romania, suntem mandri ca am mizat pe acest sortiment atunci cand producatorii romani nu-i dadeau prea multa importanta. Am investit de-a lungul primilor ani rose-uri, am diversificat gamele si am incercat sa educam gustul romanilor pentru un vin care se bea atat vara, cat si iarna” declara Oana Belu, coproprietar Domeniile Ostrov.

Odata cu trecerea anilor, roseul a devenit un produs standard pentru producatorii romani, vinurile incepand sa primeasca spatii tot mai generoase la rafturile supermarketurilor din Romania. Astazi, vinurile rose sunt expuse in retailul autohton in spatii dedicate similare ca dimensiuni cu cele oferite vinurilor albe sau rosii.

”Avem in 2022 peste 25 de sortimente diferite de vinuri rose premium DOC Oltina si IG Terasele Dunarii, principalele vinuri fiind: Legio, Ritual, Magnum Cuve Rose, Naiada Rose, NOE, JOC, Folclor, Ihtros, Vinaria Ostrov plus o serie de etichete private. La baza roseurilor noastre stau soiurile clasice de struguri de Cabernet Sauvignon, Merlot sau Feteasca Neagra, Pinot Grigio, Shiraz si Pinot Noir care primesc pe dealurile Dobrogei un mixt perfect de minerale din sol, apa si soare si multa pasiune udata cu sudoare fruntii” spune Oana Belu.

Roseul de la Domeniile Ostrov are o serie de caracteristici tehnice care il face sa fie foarte flexibil in asocierile cu meniuri selecte. ”Calitatea incontestabila a roseurilor de la Domeniile Ostrov consta in lejeritatea cu care acestea se asociaza cu cele mai sofisticate preparate culinare, precum si cu cele traditionale. Catifelarea si usurimea il recomanda si pentru un consum independent in sezonul cald, racit la o temperatura optima, de pana la 15 grade.

In timp, am cules din piata o caracteristica a roseurilor de la Domeniile Ostrov. Romanii considera ca vinurile noastre, fiind lejere si suave, se beau frumos la petreceri lungi tipice romanilor”, declara Oana Belu.

2021, un an bun pentru roseurile de la Domeniile Ostrov

Anul trecut a fost un an bun pentru viticultori, Domeniile Ostrov a incheiat 2021 cu o cifra de afaceri de 40 milioane lei.

”Vinul rose a reprezentat aproximativ 30% din vanzarile noastre. Vinurile noastre, roseul si cele albe si negre, merg in retailul mare din Romania, Kaulfland, Lidl, Auchan, Cora, dar si in horeca pentru care avem dezvoltate game superpremium. Un acces facil la toate vinurile noastre l-am realizat prin magazinul nostru online.

O parte din vinurile produse in cramele Domeniile Ostrov merg pentru a fi imbuteliate de alte crame, sub alte marci. In vanzarile noastre exportul a reprezentat 10 procente”, declara Oana Bleu.

Inca din 2005 la Domeniile Ostrov a demarat un amplu proces investitional constand in reconversia plantatiilor prin programe anuale succesive, sisteme de irigatii, dotarea cu echipamente si utilaje specifice, precum si modernizarea celor doua statii de vinificatie la standarde internationale ultramoderne.

Volumul total al investitiilor in acesti ani se ridica la 40 de milioane de euro.

In prezent, Domeniile Ostrov au un areal viticol de 1300 de hectare in judetul Constanta, situat pe malul drept al Dunarii, la granita Romaniei cu Bulgaria.

Vinurile superioare Domeniile Ostrov sunt grupate sun brandurile: LEGIO, RITUAL, CURTEA DINTRE VII, ANGUS, NAIADA, NOE, ISTROS, OSHO, FOLCLOR sau VINARIA OSTROV.