Agricultura

S-a incheiat recoltarea graului. Productie mai mica cu 18% fata de 2021

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca recoltarea graului a fost finalizata in toata tara, urmand ca saptamana viitoare sa fie anuntate cifrele oficiale, si a precizat ca recolta de anul acesta asigura atat consumul intern, cat si exportul.

“Am incheiat recoltatul la grau in toata tara si avem productia necesara pentru consumul intern si pentru export, cifra exacta va voi comunica-o saptamana viitoare, atunci cand am pe masa toate informatiile autorizate, in sensul transmiterii acestora pe baza de semnatura, in asa fel incat informarea sa fie corecta, exacta si la timp”, a afirmat Petre Daea in cadrul sedintei de Guvern.

El a adaugat ca a inceput si recoltarea suprafetelor cultivate cu floarea-soarelui.

“Important este ca am inceput acum in cinci judete sa recoltam floarea-soarelui. Recoltam suprafetele care au fost afectate de seceta, pentru ca ele au ajuns la maturitatea de recoltare, in asa fel incat sa nu inregistram nicio pierdere, iar drumul florii-soarelui este spre unitatile de procesare”, a precizat Daea.

Productia de grau din acest an este cu 15% – 18% mai mica fata de cea inregistrata in 2021, a mai spus ministrul Agriculturii.