Legume

MADR plateste peste 66 mil. lei pentru beneficiarii Programului Tomata

Deconturi de peste 66 de milioane de lei din 10 judete au fost solicitate in vederea efectuarii platilor pentru beneficiarii Programului Tomata, a anuntat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

“Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a primit de la alte 10 judete deconturi in vederea efectuarii platilor pentru beneficiarii Programului Tomata. Fata de saptamana trecuta, numarul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel ca, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, in valoare de 66.256.920 milioane lei”, se arata in comunicatul MADR.

Cele 10 judete sunt: Alba, Arges, Constanta, Dambovita, Galati, Mures, Neamt, Valcea, Vrancea si Ilfov. Cele mai multe cereri au fost inregistrate pentru judetele: Galati (3.551 solicitanti) si Ilfov (255 solicitanti).

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a subliniat ca situatia platilor este dinamica, iar pe masura ce se vor primi dosarele aferente celorlalte judete, MADR va achita cererile de plata si pentru restul legumicultorilor inscrisi in Program.

Potrivit sursei citate, in zilele de 4 si 5 august au plecat primele sume spre beneficiarii programului Tomata, acestea fiind, la acea data, in valoare de 7.065.030 lei pentru 476 fermieri din judetele Arad, Bacau, Calarasi si Mehedinti.