Ambalaje Bauturi

Sprite renunta la sticlele verzi pentru a fi mai usor de reciclat

Dupa mai bine de 60 de ani de la lansare, Sprite anunta ca retrage de pe piata sticlele verzi in care erau ambalate bauturile.

Coca-Cola a transmis ca va schimba ambalajul din plastic verde in plastic transparent incepand cu 1 august, ca parte a eforturilor de a deveni mai responsabil fata de mediu, scrie cnn.com.

Plasticul actual al sticlelor Sprite contine polietilen tereftalat (PET) verde, un aditiv care nu poate fi reciclat in sticle noi, o initiativa cheie pentru companie, deoarece incearca sa reduca deseurile de plastic.

„Cand sunt reciclate, sticlele transparente PET Sprite pot fi transformate in sticle, contribuind la o economie circulara pentru plastic”, a declarat Julian Ochoa, CEO al R3CYCLE, un grup care ajuta Coca-Cola sa-si imbunatateasca sgtrategia de reciclare.

Culoarea verde va fi in continuare folosita pe sticle, iar clientii vor obseva o schimbare de design si logo, care isi propune sa ofere un aspect mai consistent la nivel global.

In 2020, Coca-Cola a fost desemnata ca principalul poluator de plastic din lume de catre organizatia de mediu Break Free From Plastic, dupa ce siglele companiei au fost gasite pe 13.834 de articole de plastic aruncate in 51 de tari, adesea in spatii publice, cum ar fi parcuri si plaje.