Agricultura

Noul holding ROCA Agri RDF estimeaza afaceri de pana la 700 milioane lei

Compania romaneasca ROCA Investments, prin parteneriatul cu RDF SA, au lansat al doilea pilon strategic de investitii – holdingul de agricultura ROCA Agri RDF, pentru care sunt estimate venituri de pana la 700 milioane lei in 2022.

Cu un portofoliu in continua expansiune si cu activitati in distributia de inputuri, trading de cereale, productie agricola si procesare de cereale, holdingul devine un jucator national intr-un sector al economiei cu un potential major in contextual actual.

Investitiile noului holding vor fi in companii romanesti din agricultura si vor contribui la consolidarea activitatii, dezvoltarea de noi linii de business si implementarea conceptului de one stop shop pentru fermieri la nivelul intregului sector agricol.

‘Romania are o mare nevoie de capital privat, de management specializat si de consolidare. Roca Agri RDF reprezinta rezultatul procesului prin care am reusit sa reunim aceste trei ingrediente – capitalul Roca, parteneriatul cu Florin Deznan si managementul comun, intr-un sector considerat de noi strategic pentru Romania. Un proces de transformare si scalare accelerata, care confirma potentialul acestui model de business’, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Odata cu lansarea holdingului, RDF devine ROCA Agri RDF si dintr-o companie locala, cu prezenta in special in vestul tarii, un jucator cu prezenta nationala in agricultura.

‘Fiecare companie din holdingul nostru are o experienta de peste 25 de ani, perioada in care am crescut organic si am decis sa facem impreuna acest pas catre un nou model de business in agricultura. Am gasit in ROCA o cultura solida a parteneriatului, in care punem accent pe oameni, si vrem sa dezvoltam o agricultura antreprenoriala moderna, digitalizata si cu o productivitate crescuta. Intelegem cultura fermierilor din Romania si dorim sa fim o solutie pentru ei’, a declarat Florin Deznan, CEO ROCA Agri RDF.

Holdingul cuprinde in prezent 3 companii: RDF SA, RDF Agricultura SRL si Adidana SRL. Cele 3 companii au inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de peste 300 milioane lei. De asemenea, cu un EBITDA de 14,4 milioane lei, compania si-a depasit estimarile pentru S1 2022. Pentru tot anul 2022 compania estimeaza venituri de pana la 700 milioane lei.

ROCA Investments este o companie de private equity, parte din Impetum Group, care are misiunea de a dezvolta o cultura antreprenoriala bazata pe parteneriat, de a amplifica potentialul si accelera cresterea companiilor si brandurilor romanesti. In 2021, a ajuns la o evaluare de 247,5 milioane lei (peste 50 milioane euro), de la 102 milioane lei in 2018, mai mult decat dublu. Portofoliul ROCA include doua holdinguri (ROCA Industry si ROCA Agri RDF), dar si investitii in alte companii din diferite sectoare ale economiei.