Retail

Peste 290.000 de romani au reciclat ulei alimentar uzat prin campania Auchan

Auchan Romania continua Programul de Colectare si Reciclare a Uleiului Alimentar Uzat, lansat in octombrie 2019. Initiativa s-a dovedit a fi un adevarat succes, iar romanii s-au responsabilizat si s-au implicat in numar mare.

Astfel, peste 290.000 de consumatori casnici au adus uleiul uzat folosit in gospodarii in punctele de colectare din hipermarketurile Auchan, iar peste 410.000 de litri de ulei au fost salvati pana in prezent pentru a nu ajunge in locuri nepotrivite, precum canalizare, unul dintre cele mai comune obiceiuri.

Programul continua pe termen nelimitat in toate cele 33 de hipermarketuri Auchan, carora li s-au alaturat ca puncte de colectare si supermarketurile Auchan Turda (Cluj), Liberty (Bucuresti) si MyAuchan Alexandriei (Bucuresti). Conceput ca un demers de responsabilizare, acesta isi propune sa contribuie la eliminarea efectelor daunatoare pe care uleiul aruncat necorespunzator le are asupra solului si apelor, precum si aparitia unor costuri suplimentare pentru intretinerea si curatarea statiilor de epurare.

Potrivit companiei, in tara, magazinul Auchan Galati a colectat cea mai mare parte din cantitatea totala de ulei alimentar uzat, acesta fiind urmat de magazinul din Satu Mare. In Capitala, cele mai mari cantitati de ulei s-au colectat in hipermarketul din Drumul Taberei.

Cum pot consumatorii sa contribuie la colectarea uleiului uzat

Consumatorii casnici pot aduce uleiul alimentar utilizat la birourile Serviciul Clienti din magazinele Auchan din toata tara. In functie de cantitatea predata, acestia pot fi recompensati cu produse din partea partenerilor Fairy si AQUA Carpatica. Uleiul folosit se colecteaza, dupa racire, intr-un recipient transparent de plastic. Pentru ca procesul de reciclare sa se poata derula intr-un mod optim, este important ca uleiul sa fie strecurat si neamestecat cu alte deseuri. Recipientele din plastic vor fi, de asemenea, colectate pentru reciclare.

Evitarea folosirii inadecvate a unei cantitati importante de ulei alimentar se traduce prin evitarea poluarii a milioane de litri de apa. Acest lucru inseamna un mediu mai curat si mai sanatos pentru milioane de cetateni din Romania.

Uleiul colectat este predat companiei Respira Verde, lider national in materie de colectare, valorificare si eliminare finala a uleiurilor si grasimilor comestibile uzate, pentru a fi procesat printr-o serie de tehnici de incalzire, decantare si filtrare. Ulterior, uleiul este transformat in biocombustibili. Auchan sustine si promoveaza sustenabilitatea si grija fata de mediul inconjurator si desfasoara constant actiuni de constientizare a unui consum responsabil. Retailerul a realizat de-a lungul timpului o serie de proiecte de mediu, de reciclare, eliminare a plasticului si economie circulara, pe intreg lantul valoric, prin care isi propune sa contribuie la un viitor mai bun si mai sustenabil.