Food

Dulceata de liliac si de papadie, produse in serie limitata, aduse in prim plan de Roadele Muntilor

Roadele Muntilor, food hub-ul creat de Fundatia Conservation Carpathia, sustine producatorii din Muntii Fagaras si introduce in portofoliu o serie limitata de produse unice: dulceata de papadie si de liliac.

Produsele pot fi comandate on-line aici.

La poalele muntilor, pamantul fertil si oamenii gospodari fac casa buna – o combinatie perfecta pentru hrana curata si produse locale de buna calitate. ‘Roadele muntilor – produse alese din Fagaras culese’ este initiativa Fundatiei Conservation Carpathia, un centru alimentar (food hub) care distribuie produse direct de la producatori mici, traditionali din comunitatile de la poalele muntilor Fagaras. Toate ingredientele sunt naturale (proaspete sau procesate), vin de la producatori locali din jurul Muntilor Fagaras si sprijina un sistem sanatos de productie si consum.

Parteneriat pentru natura si bunastare

“Misiunea noastra este sa ajutam comunitatile locale sa prospere, prin activitati durabile si oportunitati de afaceri care sa protejeze si sa promoveze bogatia naturala de aici. Scopul Roadele Muntilor este sa devina o alternativa economica de lunga durata pentru producatorii locali din Muntii Fagaras si sa demonstram ca economia verde, non-extractiva, devine suport pentru dezvoltarea comunitatilor locale. Ne bucuram sa promovam si produse cu ingrediente inedite, cum sunt dulceturile si siropurile de papadie sau de liliac. Am asistat la procesul de productie care este unul foarte migalos, deci si numarul de borcane este unul limitat. Suntem prezenti la nivel national prin freshful.ro si livram oriunde in tara prin Sameday”, declara Istvan Szabo, manager afaceri verzi Fundatia Conservation Carpathia.

Fierte in ceaune, de cele mai multe ori la foc de lemne, roade ale pamantului se ‘impletesc’ in borcane ce ajung pe masa, la oras. Multe alte povesti cu ingrediente inedite gasiti pe pagina Roadele Muntilor, unde un cos comandat inseamna un motiv in plus pentru ca un localnic sa isi duca mai departe pasiunea pentru produse cu retete simple si gustoase.

Din 2009, Fundatia Conservation Carpathia implementeaza in zona Muntilor Fagaras cel mai amplu proiect de conservare privata a padurilor, deruleaza campanii de reimpadurire a suprafetelor taiate in trecut, aplica un management modern, non-invaziv al faunei salbatice si sprijina comunitatile locale pentru dezvoltarea unei economii verzi, bazata pe afaceri durabile, care sa aduca un trai mai bun in zona, in armonie cu natura.