Analiza

Corteva, Agricost sau Ursus, in Topul celor mai profitabile 100 de companii din Romania

Producatori si distribuitori mari din agricultura si industria alimentara se afla intr-un Top 100 al celor mai profitabile companii din Romania, realizat de platforma de jurnalism multi-media Panorama.ro.

Coca Cola HBC Romania, Ursus Breweries, Heineken, Maspex, Romaqua Group, Azomures, Agricost, Cramele Recas, Corteva Agriscience, Vel Pitar, Macromex Holding sunt printre companiile care au obtinut profituri consistente in anul 2021.

“Impactul economic al crizei provocate de coronavirus s-a resimtit diferit de la o industrie la alta si de la o regiune la alta. Desi numeroase intreprinderi s-au inchis sau au fost fortate sa-si regandeasca activitatea, sunt companii care dupa doi ani de pandemie au inregistrat profituri record si au dezvoltat linii noi de business”, noteaza specialistii Panorama.ro.

Infograficul de mai jos prezinta topul celor 100 de companii care au inregistrat cele mai mari profituri in 2021. Cele mai multe companii sunt din Bucuresti si Ilfov.

Comparand cifrele la nivel de regiune, profitul cumulat a crescut fata de anul 2019 in toate regiunile tarii, cu exceptia Regiunii de dezvoltare Nord-Est.