Panificatie

Boromir imprumuta peste 25 milioane euro de la ING Bank

ING Bank Romania a acordat credite pentru investitii de peste 25 milioane de euro grupului Boromir, cea mai mare afacere cu capital romanesc din sectorul de morarit si panificatie, pentru modernizarea centrelor de productie din Ramnicu Valcea.

Conform sursei citate, imprumuturile pe termen lung sunt acordate bilateral si au in vedere retehnologizarea si modernizarea fabricilor din Ramnicu Valcea, inclusiv construirea unui nou depozit si spatiu de productie, automatizarea proceselor de productie si lansarea unor noi linii de produse.

‘Desi contextul economic incert se prelungeste, ne bucuram sa fim alaturi de antreprenori romani pentru a-i ajuta sa isi extinda afacerea, sa isi digitalizeze procesele operationale si sa isi modernizeze fabricile din tara. La ING, credem ca progresul este mereu posibil si sustinem afacerile care contribuie la evolutia economiei romanesti. Astfel, in ultimii trei ani, am acordat grupului Boromir transe succesive de finantare in valoare de peste 25 milioane de euro’, a explicat Stefan Dinu, Head of Lending, divizia Wholesale Banking, in cadrul ING Bank Romania.

In anul 2021, grupul Boromir a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri consolidate de 22,5%, ajungand la o valoarea nominala a cifrei de afaceri de 136 milioane de euro. In prezent, echipa Boromir a ajuns la peste 1.400 de angajati, ca urmare a dezvoltarii pe mai multe linii de business. Platformele de productie ale grupului se regasesc in Ramnicu Valcea, Buzau, Sibiu, Deva si Slobozia.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.