Food

Mondelez incepe sa produca ciocolata Toblerone si in Slovacia

Grupul Mondelez a decis sa transfere in Slovacia o parte din productia renumitei marci de ciocolata Toblerone din Elvetia, ca urmare a cererii solide si a nevoii de a creste capacitatea, in conditiile in care pana acum aceasta ciocolata era produsa numai la o fabrica din apropiere de Berna (Elvetia), transmite Reuters.

“Incepand de la finele lui 2023, vom adauga si o productie limitata de ciocolata Toblerone in Slovacia”, a declarat purtatoarea de cuvant de la Mondelez, Livia Kolmitz, confirmand speculatiile aparute anterior in presa elvetiana.

Producatorii de alimente se confrunta in prezent cu costuri ridicate, insa Livia Kolmitz nu facut o legatura intre decizia de a fabrica ciocolata Toblerone in Slovacia si presiunile pe partea de costuri, mentionand in schimb cresterea solida, ceea ce inseamna ca firma va majora capacitatile si la fabrica de la Berna.

Inventata de Theodor Tobler si Emil Baumann, ciocolata Toblerone cu o forma triunghiulara este produsa din 1908 exclusiv in Elvetia. Odata cu transferul unei parti a productiei la fabrica Mondelez de la Bratislava, unde sunt produse deja marcile Milka si Suchard, Toblerone nu va mai putea fi promovata drept ciocolata “elvetiana”.

Pe piata locala, Mondelez Romania, fosta Kraft Foods, este o companie de produse alimentare care detine marci precum Milka, Jacobs sau Oreo.