Agricultura

PT298 / Agile – hibridul de rapita Pioneer® cu cel mai ridicat nivel de rezistenta la scuturare

Pentru Corteva Agriscience rapita reprezinta o cultura de importanta majora in care se investesc resurse importante pentru a aduce in mainile fermierilor produse cu performanta ridicata si productii stabile. Fie ca vorbim de erbicide, tratament samanta sau genetica, inovatia trebuie sa tina pasul cu cerintele pietei.

Un produs inovativ este hibridul de rapita PT298/Agile lansat in anul 2021 si care este deja prezent in foarte multe ferme. Este un hibrid semitimpuriu, ce se remarca prin productivitate ridicata, rezistenta deosebita la scuturare si adaptabilitate la diferite medii de cultura, areale geografice si tehnologii aplicate.

Are o crestere foarte buna in toamna, cu rezistenta mare la iernare si temperaturi negative, iar primavara are un start rapid si constant in vegetatie. Ramifica abundent de la baza tulpinii si pana in partea superioara. Prezinta toleranta ridicata la principalele boli ale culturii, precum Phoma, unde are protectie asigurata de gena Rlm7, dar si gene ce ii confera rezistenta pe orizontala, ce imbunatatesc comportamentul plantei in conditii favorabile de atac.

Cu toate ca rezistenta la scuturare nu este singurul criteriu in alegerea unui hibrid, cu siguranta reprezinta un avantaj, iar PT298/Agile este hibridul cu cel mai ridicat nivel de toleranta la scuturare din portofoliul Pioneer®.

Productivitatea, adaptarea la conditiile fermei si stabilitatea, sunt factori care alaturi de toleranta ridicata la scuturare vor crea din acest hibrid un nou campion.

Articol realizat de Andrei Ciocoiu – Category Marketing Manager Seeds Corteva Agriscience Romania si Moldova