Bauturi

Obligatiunile Crama La Salina intra la tranzactionare pe bursa

Obligatiunile Crama La Salina, in valoare de 2 milioane de euro, a intrat de joi la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul ISSA26E.

Crama La Salina este un producator de vin din Turda, care gestioneaza 42 de hectare aflate pe Dealurile Durgau.

Compania a derulat la sfarsitul anului trecut un plasament privat de vanzare de obligatiuni, in cadrul caruia au participat 41 de investitori, dintre care 40 de persoane fizice si o persoana juridica.

Crama La Salina a vandut 20.000 de obligatiuni garantate, neconvertibile, dematerializate, cu o valoare nominala a unei obligatiuni de 100 de euro.

Subscrierile din cadrul ofertei s-au realizat la valoarea nominala.

Obligatiunile au o maturitate de 5 ani, cu scadenta la 10 decembrie 2026, si o rata a cuponului de 8% pe an, cu plata trimestriala. Fondurile atrase in urma emisiunii de obligatiuni vor fi utilizate pentru productia de vinuri si organizarea de evenimente de promovare si vanzare in proximitatea culturii de vie, precum si pentru extinderea cramei, realizarea de noi dotari, echiparea cu un laborator de analize, achizitia de butoaie, tancuri de inox si pompe.

Plasamentul privat si listarea obligatiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.