Tehnologie

Corteva lanseaza platforma Granular Link, cu solutii pentru agricultura de precizie

Corteva Agriscience, o companie globala activa in domeniul agriculturii, cotata la bursa, specializata in seminte, produse de protectia plantelor si solutii digitale, lanseaza noua platforma digitala in Romania – Granular Link – care aduce valoare fermierilor romani prin harti cu viteza variabila pentru insamantarea cu precizie, imagini satelitare zilnice de inalta rezolutie, aplicatii de fertilizare si fungicide si o caracteristica unica a datei de recoltare a porumbului de siloz.

Lansat pentru prima data in Spania, noul sistem digital este conceput pentru a oferi fermierilor o experienta omnichannel personalizata. Prin aceasta aplicatie, Corteva isi consolideaza angajamentul de a crea noi instrumente care sa-i ajute pe profesionistii din domeniu sa ia deciziile cele mai bune si sa devina mai profitabili si sustenabili in acelasi timp cu ajutorul unor date si informatii precise.

Aceasta lansare digitala incepe pe site-ul companiei www.corteva.ro care se extinde cu o noua sectiune de Servicii Digitale care evidentiaza: aplicatia 360 – Granular Link, Academia Digitala (care ofera suport de consultanta sub forma de webinarii, training-uri despre culturi, bune practici in agricultura) si vloguri tehnice.

“Unul dintre cei mai valorosi pioni ai companiei Corteva Agriscience este reprezentat de inovatie. Intr-o industrie cu o cerere ridicata, continuam sa ne consolidam colaborarea cu fermierii romani, oferindu-le instrumente utile si simple care aduc o reala valoare in luarea deciziilor in acest domeniu”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience Romania si Moldova in cadrul evenimentului FarmConect de la Slobozia.

“Avand in vedere ca Romania este a doua tara din Europa care lanseaza noul sistem digital, Corteva isi demonstreaza angajamentul fata de transformarea digitala in Europa Centrala. Aceasta lansare reprezinta o noua oportunitate atat pentru Corteva, cat si pentru industria agricola de a obtine mai multe informatii despre nevoile fermierilor cu ajutorul tehnologiei si a datelor”.

Granular Link este o aplicatie 360 disponibila pentru App Store si Google Play in Romania, care integreaza experienta din domeniul agriculturii a companiei Corteva cu cea mai avansata tehnologie de pe piata. Simultan, combina utilizarea si analizarea informatiilor agronomice intr-o solutie digitala care ofera cele mai precise si detaliate informatii, cum ar fi fotografii de mare rezolutie, filtre atmosferice inteligente, indici de vegetatie avansati. Printre alte functii, platforma ofera serii istorice din Romania si recomandari bazate pe potentialul productiv.

“Granular Link simplifica viata de zi cu zi a fermierilor, dar include si instrumente pentru prioritizarea sarcinilor, informatii locale despre vreme, recomandari personalizate de irigare si toate informatiile necesare pentru o gestionare operationala inteligenta. Toate acestea duc la o eficientizare a sarcinilor agricole”, spune Jean Ionescu.

Compania va extinde acest sistem si in alte tari europene pe viitor. Pentru mai multe informatii vizitati www.corteva.ro si granularlink.corteva.ro.