Agricultura

Investitie de 100 mil. euro pentru modernizarea infrastructurii de irigatii din Galati

Consiliul Judetean Galati va investi aproximativ 100 de milioane de euro in cadrul unui amplu proiect de modernizare a infrastructurii de irigatii.

Potrivit sursei citate, in prima etapa, vor putea fi irigate circa 15.000 de hectare din localitatile Draganesti, Barcea, Ivesti, Liesti si o parte din Cudalbi, iar in cea de-a doua etapa alte 13.000 de hectare din Matca, Cudalbi si Valea Marului.

“Este o investitie extrem de importanta pentru agricultura galateana, mai ales in noul context international, in care specialistii avertizeaza o posibila criza alimentara. Acest proiect de aproape 100 de milioane de euro va duce in mod cert la cresterea productiei agricole din judet si la crearea de noi locuri de munca. Se vor construi statii de pompare a apei din barajul Movileni, precum si toata infrastructura necesara pentru a iriga mii de hectare de teren agricol. Cheltuielile vor fi reduse cu mai bine de jumatate, pierderile vor fi zero, iar apa va ajunge la radacina plantei in aproximativ 12 ore”, a declarat presedintele CJ Galati, Costel Fotea.

Proiectul are deja studiul de fezabilitate realizat, are doua etape majore de implementare si este finantat prin Fondul National de Dezvoltare si Investitii.