Agricultura

Top Seeds a obtinut afaceri de aproape 250 mil. lei in 2021, in crestere cu 40%

Top Seeds, furnizor de solutii integrate in domeniul agricol, a inregistrat o cifra de afaceri de 249 milioane de lei in 2021, in crestere cu 40% fata de anul anterior, si un profit net de 9 milioane de lei, mai mare cu 24% fata de anul 2020.

Anul trecut a fost unul dintre cei mai buni ani din perspectiva profitabilitatii companiei, spun reprezentantii Top Seeds. Cresterea inregistrata la nivelul cifrei de afaceri a fost determinata de majorarea vanzarilor de cereale si a unor produse din categoria inputurilor. In acelasi timp, vanzarile record de cereale din 2021 au contribuit si la recuperarea creantelor din 2020, an in care fermierii au fost nevoiti sa reesaloneze platile din cauza secetei puternice de la nivel national. In 2021, vanzarile de ingrasaminte si pesticide s-au ridicat la 74,9 milioane de lei, acestea reprezentand 30% din cifra de afaceri totala.

In 2022, Top Seeds va implementa un plan de crestere a vanzarilor de produse cu marja crescuta, precum distributia de inputuri pentru agricultura, care asigura o marja neta superioara tradingului de cereale.

„Avem in plan dezvoltarea capacitatii de depozitare, mai ales in contextul conflictului geopolitic din Ucraina, care a crescut semnificativ cererea de depozitare a cerealelor in Romania”, a precizat Daniel Baja, fondator si CEO al Top Seeds.