Food

OTP Bank se alatura programului de sustinere a IMM-urilor din domeniul agroalimentar

OTP Bank Romania este una dintre institutiile financiare partenere care se alatura programului de sustinere a IMM-urilor din domeniul agroalimentar prin alocarea microgranturilor si granturilor pentru capital de lucru, a anuntat vineri banca.

Programul, demarat de Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene impreuna cu Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, face parte din pachetul de masuri ‘Sprijin pentru Romania’ si vizeaza reducerea impactului semnificativ generat de cresterea preturilor la produsele de baza, precum si acordarea de sprijin pentru redresarea intreprinderilor din domeniul agriculturii, pisciculturii, acvaculturii si industriei alimentare.

‘Ne implicam in acest nou program de sustinere a antreprenorilor locali, prin acordarea de microgranturi si granturi de capital de lucru, si promovam deschis orice masuri lansate ce reprezinta o parghie utila pentru revenirea activitatilor din domeniul agroalimentar. Acest tip de sprijin are o aplicabilitate larga pentru afacerile locale si are un impact care poate ajunge pana la 20.000 de beneficiari, potrivit estimarilor guvernamentale’, a declarat Roxana Hidan, director general adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank Romania.

Prin aceasta schema de finantare nerambursabila, beneficiarii care se incadreaza in categoria IMM-urilor, persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale, societatilor cooperative agricole, cooperativelor agricole, grupurilor de producatori si organizatiilor de producatori sau intreprinderilor familiale pot accesa microgranturi in valoare de 5.000 de euro sau granturi pentru capital de lucru, a caror suma este stabilita in functie de cifra de afaceri inregistrata in anul 2019, astfel: 5.000 euro pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cuprinsa intre 5.000 si 33.350 euro; pana la 15% din cifra de afaceri, fara a depasi valoarea de 120.000 euro, pentru IMM-urile cu cifra de afaceri mai mare de 33.350 euro.

Eligibilitatea pentru accesarea microgranturilor si granturilor din acest program se va preevalua de catre Ministerul Antreprenoriatului si Turismului si cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in parteneriat cu AIMMAIPE, prin platforma informatica IMM Recover, la momentul deschiderii acesteia.

Lista completa a domeniilor de activitate eligibile (CAEN-urile eligibile) in care trebuie sa activeze beneficiarii pentru a putea obtine acest tip de microgranturi si granturi nerambursabile, cheltuielile eligibile precum si criteriile de eligibilitate sunt descrise pe larg in OUG nr. 61/2022, cu modificarile si completarile ulterioare.

OTP Bank Romania este subsidiara OTP Group, o banca universala cu o prezenta foarte buna in Europa Centrala si de Est, care ofera solutii financiare complete, fiind activa atat in segmentul retail, cat si corporate. Banca ocupa locul 9, dupa active, in clasamentul jucatorilor bancari din Romania, potrivit ultimelor date BNR.