Eveniment

Festivalul Alimentului la Cluj: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolata vegana

Peste 50 de produse alimentare din lucrari de licenta ale studentilor sunt prezentate la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Cluj, printre acestea numarandu-se ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic si vanilie, ciocolata vegana, biotrufe, inghetata cu probiotice.

‘Zeci de produse pe cat de inovative, pe atat de gustoase sunt prezentate la Centrul de Cercetari pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de catre studentii de la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor (STA), la cea de-a IX-a editie a Festivalului Alimentului. Intre produsele pregatite de acestia se regasesc si cele cu care au castigat numeroase medalii la Saloane Internationale de Inventica, precum ProInvent 2021. Printre preparatele care vor fi prezentate se numara: ravioli molecular cu microsfere din subproduse alimentare, bere Sweet Stout cu infuzie de fistic si vanilie, ‘ForrestPaste’ (produs alternativ la pate), ciocolata vegana cu plante medicinale, biotrufe pentru diabetici, sunca de porc cu adaos de pudra de aronia, inghetata vegetala imbogatita cu probiotice, bautura fermentata cu suc de struguri si ghinda, iaurt cu extract de papadie si pulbere din coji de banane’, se arata intr-un comunicat transmis de USAMV.

Potrivit sursei citate, vizitatorii sunt invitati sa guste din toate produsele alimentare expuse, care sunt obtinute prin utilizarea unor tehnologii inovatoare si care urmaresc promovarea unei alimentatii sanatoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Cele 54 de produse sunt impartite in sapte categorii, iar acestea vor fi jurizate de reprezentanti ai optsprezece firme interesate de inventivitatea studentilor la editia din acest an.