Food

Alunele si semintele Elmas intra pe piata din Polonia

Golden Foods Snacks anunta demararea exporturilor de produse sub brandul Elmas pe piata din Polonia si realizarea primelor livrari incepand cu luna iunie 2022, potrivit unui raport al companiei remis vineri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, produsele Elmas care vor ajunge pe piata din Polonia vor face parte din categoria alunelor si semintelor.

“Intrarea pe piata din Polonia se va realiza prin intermediul unui parteneriat strategic care va asigura distributia necesara pentru accesul pe aceasta piata. Intreaga piata de alune si seminte din Polonia este aproximata la valoarea de 350.000.000 euro/an, iar acest acord face parte din planul de dezvoltare al actionarilor prin consolidarea exporturilor Golden Foods Snacks SA pe pietele din Europa Centrala”, se spune in document.

Golden Foods Snacks estimeaza ca exporturile vor creste de la aproximativ 4% la aproximativ 12% din totalul vanzarilor in anii urmatori.

Brandul Elmas apartine Golden Foods Snacks SA. Prezent in lanturile de magazine nationale si internationale, grupul Golden Foods produce, ambaleaza si distribuie o mare diversitate de produse, din categorii diferite: alune de padure, arahide, nuci si alune nobile, seminte, fructe deshidratate. Activitatea de productie se desfasoara in fabrica din Filipestii de Padure, judetul Prahova.

Cifra de afaceri Golden Foods Snacks a fost de 37,649 milioane de lei in anul 2021, cu o pierdere de 1,074 milioane de lei, dupa 13 ani de activitate. Comparativ cu anul anterior, compania a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri cu 14%.

Golden Foods Snacks a raportat un numar de 77 angajati in anul 2021. Firma Golden Foods Snacks din Bucuresti a fost infiintata la data de 23 octombrie 2008. Structura actionariatului societatii Golden Foods Snacks la data de 31.12.2021 este urmatoarea: Gf Holding Limited, cu o detinere de 47,4%, Golden Brands Limited, cu 37,59%, si I.G. Hellas Groups SA, cu 15,01% din capitalul social.