Bauturi

Tuborg imprumuta 20 de milioane de euro pentru proiecte de investitii sustenabile

ING Bank Romania a acordat un credit de peste 20 de milioane de euro grupului United Romanian Breweries Bereprod (URBB), cunoscut si ca Tuborg Romania, pentru refinantarea creditelor existente si finantarea unor noi proiecte de investitii sustenabile.

Investitiile sunt directionate catre fabrica Tuborg din Pantelimon, pentru extinderea capacitatii statiei de tratare a apei uzate, precum si catre noi tehnologii pentru eficientizarea procesului de productie, cu beneficii directe asupra calitatii produselor si a activitatii din berarie. Imprumutul acordat pe termen lung este bilateral, ING fiind singura banca creditoare.

“Parteneriatul dintre ING si URBB dateaza inca din anul 1997, asadar anul acesta sarbatorim 25 de ani de relatie. Primul credit pentru URBB l-am acordat in 2009 pentru finantarea capitalului de lucru, iar relatia de creditare s-a dezvoltat continuu in aceasta perioada. De mai mult de zece ani, ING este cel mai mare finantator al URBB si sprijina grupul cu linii de credit pentru o mai buna gestionare a capitalului de lucru, dar si prin imprumuturi la termen pentru finantarea investitiilor”, a explicat Alina Voicu, sector head Commodity Food & Agri, in cadrul diviziei Wholesale Banking, ING Bank Romania.

Fabrica Tuborg reprezinta primul proiect greenfield al unei companii din Europa de Est, in care s-au implicat exclusiv resurse umane si materiale locale, contribuind astfel la sustinerea economiei romanesti. In intreaga sa perioada de activitate, compania a contribuit la sprijinirea economiei din Romania prin investitii totale de peste 220 de milioane de euro.

Tuborg Romania este unul dintre cei mai mari producatori de bere de pe piata locala, cu o echipa formata din 750 de persoane si un portofoliu vast de marci premium si superpremium, internationale si romanesti, incluzand o selectie variata de beri speciale.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38,8 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari.

Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este a patra banca in top 10 banci locale, conform activelor, si singura banca cu crestere organica, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,6 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri si Mid-Corporate si Wholesale Banking.