Agricultura Uncategorized

Corteva a raportat rezultate financiare solide pentru primul trimestru din 2022

Compania Corteva a raportat rezultatele financiare pentru cele trei luni incheiate la data de 31 martie 2022.

Principalele evolutii ale primului trimestru din anul 2022

Conform datelor transmise de companie, vanzarile nete pentru primul trimestru al anului 2022 au crescut cu 10% fata de anul precedent, cu castiguri pe ambele segmente. Vanzarile organice au crescut cu 16% in aceeasi perioada, generate de sporuri procentuale de doua cifre in toate regiunile.

Vanzarile nete de seminte au crescut cu 1% si vanzarile organice au crescut cu 7% pe an, cu castiguri notabile in EMEA si America Latina, partial afectate de calendarul sezonier al livrarilor de seminte in America de Nord. Pretul a crescut cu 8% la nivel global datorita executiei continue a strategiei asumate.

Vanzarile nete pe segmentul de produse de protectie a plantelor s-au majorat cu 23%, iar vanzarile organice1 au crescut cu 29%, cu regiunea America de Nord lider de vanzari. Cresterile in volum au fost determinate de cererea timpurie si de lansarile noilor produse, incluzand erbicidele EnlistTM si RinskorTM, cat si a fungicidului ZorvecTM. Majorarile preturilor au reflectat o executie puternica in toate regiunile ca raspuns la cresterea de natura inflationista a costurilor.

In standardul GAAP, veniturile si castigul per actiune (EPS) din operatiuni continue au fost 577 milioane dolari si, respectiv, 0.79 dolari pe actiune pentru primul trimestru al anului 2022. EBITDA operational a fost de 1.04 miliarde dolari, o imbunatatire cu 15% fata de anul precedent, datorita executiei solide a politicii de preturi si a castigurilor din volum in toate regiunile, partial afectate de inflatie si de variatii negative ale cursului valutar. Castigul pe actiune (EPS1 operational) a fost de 0.97 dolari, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Conducerea companiei a oferit estimari privind vanzarile nete si EBITDA Operational pentru tot anul 2022. Compania se asteapta ca vanzarile nete sa fie cuprinse intre 16.7 miliarde dolari si 17 miliarde dolari si EBITDA Operational intre 2.8 miliarde dolari si 3.0 miliarde dolari. Compania si-a ajustat asteptarile pentru EPS operational pentru anul 2022, care este asteptat sa fie in intervalul 2.35 dolari si 2.55 dolari per actiune, reflectand un numar mediu mai mic de actiuni (nota – au avut loc rascumparari de actiuni).

Realinierea Business-ului pentru a accelera performanta operationala

  • Compania a anuntat recent modificari ale modelului organizational, trecand de la un model matriceal la un model axat pe unitatea de business in vederea unei alinieri atat a resurselor, cat si a structurii costurilor la nevoile specifice ale fiecarui “business”, sporind astfel responsabilitatea in livrarea catre consumatori si executia operationala;
  • Tim Glenn a fost numit Executive Vice President, Seed Business Unit, cu responsabilitate deplina si autoritate corespunzatoare in conducerea francizei globale a segmentului de seminte pentru a aduce cele mai bune solutii la nivel mondial fermierilor si consumatorilor din intreaga lume, maximizand randamentul si profitabilitatea;
  • Robert King s-a alaturat echipei Corteva in calitate de Executive Vice President, Crop Protection Business Unit, conducand operatiunile globale pe segmentul de protectia plantelor, inclusiv pe lantul de aprovizionare si productie; astfel vom putea oferi fermierilor tehnologii durabile si diferentiate necesare pentru a imbunatati productivitatea si profitabilitatea.

Impactul pozitiv al noilor produse

  • In timpul primului trimestru, Agentia de Mediu EPA a emis etichete suplimentare actualizate pentru erbicidele Enlist One® si Enlist Duo®, eliminand cele mai multe restrictii geografice pentru anumite specii si a fost extins accesul la peste 98% din zona de productie a boabelor de soia din SUA, oferind astfel fermierilor acces la aceasta tehnologie eficienta de control al buruienilor. Cultivatorii vor castiga in acest mod mai multa incredere in valoarea sistemului de control al buruienilor EnlistTM ca solutie integrata de cea mai buna calitate;
  • Compania a inregistrat cresteri de vanzari pentru noile produse de protectia plantelor – in crestere cu 180 de millioane dolari fata de primul trimestru al anului 2021, o crestere de aproape 60% care reflecta cererea continua pentru tehnologiile de varf din industrie, cum ar fi erbicidul EnlistTM, insecticidul IsoclastTM si fungicidul ZorvecTM.

Compania a luat masuri pentru a atenua impactul crizei umanitare asupra securitatii alimentare si paraseste piata din Rusia

  • Pe parcursul trimestrului, compania a lucrat indeaproape cu clientii ucraineni pentru a livra produsele necesare inceperii sezonului, cat si pentru a reduce impactul negativ asupra crizei umanitare actuale;
  • Avand in vedere situatia actuala in ceea ce priveste razboiul Rusiei impotriva Ucrainei, compania a luat decizia de a se retrage din Rusia si, dupa ce a intrerupt deja noile vanzari din tara, initiaza un plan de oprire a activitatilor de productie si a business-ului;
  • Avand in vedere amenintarea pe care o reprezinta razboiul pentru securitatea alimentara la nivel mondial, pentru a reduce impactul sau asupra productiei alimentare globale, Compania a anuntat de asemenea planuri de a dona seminte Ucrainei, Africii si regiunii Orientului Mijlociu pentru sezonul de productie 2023.

Rezumat Segment Seminte

Vanzarile nete pentru segmentul seminte au fost de 2.5 miliarde dolari in primul trimestru al anului 2022, in crestere usoara fata de primul trimestru al anului 2021. Acest rezultat s-a datorat majorarii cu 8% a preturilor. Acest castig a fost partial afectat de o scadere de 1% a volumelor si de un impact valutar nefavorabil de 6%.

Cresterea pretului a fost determinata de o executie puternica la nivel global, condusa de EMEA si de America de Nord, cu un pret al porumbului care a crescut cu 8% la nivel mondial. Scaderea volumului a fost determinata de calendarul sezonier al livrarilor in America de Nord, care a fost partial compensata de cererea puternica de porumb din Brazilia. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de variatia cursului lirei turcesti si al Euro.

EBITDA operational pe segment a fost de 569 milioane dolari in primul trimestru al anului 2022, in scadere cu 8% fata de primul trimestru al anului 2021. Executia preturilor si actiunile continue privind eficientizarea costurilor si a productivitatii au fost afectate puternic de calendarul sezonier din America de Nord, de costurile mai mari de aprovizionare si transport, de impactul nefavorabil al cursurilor valutare si de impactul nefavorabil al reevaluarii unei investitii in capital.

Rezumat Segment Protectia Plantelor

Vanzarile nete pentru segmentul de protectie al plantelor au fost de aproximativ 2.1 miliarde dolari in primul trimestru al anului 2022, comparativ cu aproximativ 1.7 miliarde dolari in primul trimestru din 2021. Rezultatul s-a datorat unei majorari de 18% a volumului si unei cresteri de 11% a preturilor. Aceste castiguri au fost afectate partial de impactul negativ al portofoliului, evaluat la 1% si de un impact negativ asupra cursului valutar evaluat la 5 %.

Cresterile de volum au fost determinate de cererea puternica de erbicide in America de Nord din cauza preocuparilor legate de aprovizionare, in tandem cu introducerea continua a produselor noi care se diferentiaza de competitie, inclusiv erbicidele EnlistTM, ArylexTM si RinskorTM si fungicidul ZorvecTM.

Majorarea preturilor a fost determinata de cresterea din America de Nord, inclusiv de preturile mai mari pentru materii prime si de costurile logistice crescute. Impactul valutar nefavorabil a fost generat de evolutia lirei turceasti si celei a Euro. Impactul portofoliului a fost determinat de o cesionare in Asia Pacific.

EBITDA operational pe segment a fost de 491 milioane dolari in primul trimestru al anului 2022, in crestere cu 53% fata de anul 2021. Cresterea preturilor si a volumului, precum si actiunile continue privind costurile au compensat atat impactul nefavorabil al cursului valutar, cat si costurile de achizitie mai ridicate (inclusiv costurile materiilor prime cat si costurile de vanzare mai mari ale SG&A). Marja EBITDA pe segment s-a imbunatatit cu 460 de puncte de baza fata de perioada anterioara a anului, in mare parte determinata de tehnologii noi si care diferentiaza produsele Corteva de ale competitorilor.

Perspective pentru anul 2022

Compania confirma proiectiile oferite anterior privind vanzarile nete si estimari EBITDA operational pentru intregul an 2022. Corteva se asteapta la venituri nete din vanzari de 16.7 miliarde dolari si 17.0 miliarde dolari, care, in medie, reprezinta o crestere neta a vanzarilor de aproximativ 8% si o crestere organica a vanzarilor de 11%.

Compania estimeaza ca EBITDA operational va fi in intervalul de 2.8 – 3.0 miliarde dolari. EPS (castigul pe actiune) operational a fost ajustat, intre 2.35 si 2.55 dolari pe actiune, pentru a reflecta un numar mediu de actiuni mai mic.

Corteva declara ca nu poate sa reconcilieze rezultatele financiare viitoare non-GAAP cu cele GAAP din SUA. Compania nu poate previziona, fara a face eforturi nerezonabile, aparitia anumitor evenimente ulterioare semnificative asupra carora nu are niciun fel de control.

Conferinta online cu investitorii pentru primul trimestru

Compania va organiza o conferinta ”on-line’’ cu investitorii pentru a prezenta rezultatele primului trimestru si perspectivele pentru activitatea viitoare. Prezentarea care va insoti conferinta ‘’on-line’’ poate fi gasita pe site-ul companiei la pagina ’’Investor Events and Presentations’’.