Agricultura

Granturi de 15.000 de euro pentru vizite in cele mai performante ferme agricole

World Vision Romania, in cadrul Consortiului Crestem prin Educatie Agricola, a elaborat un modul educational inovator despre Agricultura durabila si Agricultura 4.0.

Pachetul educational se adreseaza celor 56 de licee cu profil agricol din Romania.

‘Proiectul ‘Calatorie spre anul 2050’ este in pilotare in acest moment, urmand sa fie adoptat de toate liceele cu profilul agricol. ‘Calatorie spre anul 2050’ vorbeste copiilor despre sustenabilitate si tehnologie si raspunde la intrebarea: ‘Cum vom hrani 10 miliarde de oameni in anul 2050?”, se spune in comunicat.

Planurile de lectie, insotite de filme si prezentari familiarizeaza elevii cu cele mai importante concepte ale agriculturii durabile. Elevii invata despre cum bunele practici de management in agricultura influenteaza productia de hrana reducand impactul asupra mediului si imbunatatind calitatea vietii oamenilor.

Materialele educationale au fost elaborate in conformitate cu continutul dezvoltat de organizatia americana ‘The National Agriculture in the Classroom’ (NAITCO) si Departamentul pentru Agricultura al SUA (USDA) si sunt corelate cu programa de liceu din Romania.

Pachetul educational poate fi gasit pe site-ul programului ‘Crestem prin Educatie Agricola’.

BNP Paribas Leasing Solutions ofera companiilor flexibilitatea de care au nevoie pentru a-si mentine competitivitatea si pentru a creste intr-un mod durabil. Cei 3.700 de experti sustin cresterea clientilor si partenerilor, oferindu-le o experienta digitalizata.

In 2021 au fost finantate 343.000 de proiecte pentru un volum total de 14,7 miliarde de euro in 20 tari, in Europa, dar si in China, Statele Unite si Canada.