Agricultura

Agricover lanseaza Agrinnovator – grup de lucru pentru viitorul agriculturii romanesti

Agricover a lansat Agrinnovator, grup de lucru pentru viitorul agriculturii romanesti sustenabile si performante.

Grupul de lucru a fost lansat cu ocazia Conferintei Nationale a programului ‘Tineri Lideri pentru Agricultura’ care a avut loc marti, cu participarea tinerilor absolventi si a peste 200 de fermieri membri ai Clubului Fermierilor Romani.

Agrinnovator este un grup de lucru ce are menirea de a promova crearea cunostintelor referitoare la tehnologiile agriculturii de maine, aprofundand doua directii principale de lucru: transformarea digitala a agriculturii si agricultura eco-bio-regenerativa.

Proiectul ii are in centru pe tinerii fermieri pregatiti sa duca agricultura romaneasca la urmatorul nivel de dezvoltare si performanta prin expunerea de solutii si tehnologii agricole internationale.

‘In continuarea programului de formare Tineri Lideri pentru Agricultura, organizat de Clubul Fermierilor Romani si sustinut de Agricover, ne-am propus sa investim in entuziasmul, energia si cunostintele practice ale acestor tineri valorosi pentru a lucra pe diferite teme care vin sa pregateasca viitorul agriculturii romanesti sustenabile si performante’, a declarat Liviu Dobre, director general Agricover Holding.

Agricover este liderul pietei de agribusiness din Romania, un generator de solutii inovatoare care transforma agricultura si viata fermierilor pe termen lung.

De-a lungul celor peste 21 de ani de activitate, Grupul Agricover si-a propus sa deserveasca fermierii romani si sa le ofere solutii inovatoare, adaptate nevoilor lor reale, astfel incat acestia sa isi poata consolida in mod sustenabil productivitatea, prin acces la tehnologii agricole performante la nivel international, la solutii de finantare adaptate specificului sectorului agricol si la servicii de agricultura digitala.

Grupul Agricover deruleaza afaceri in valoare totala de peste 3,5 miliarde lei si deserveste un portofoliu de 9.200 de clienti fermieri profesionisti, care exploateaza peste 2,6 milioane de hectare de teren arabil la nivel national. La sfarsitul anului 2021, in cadrul subsidiarelor Agricover Holding isi desfasurau activitatea 470 de angajati.