Bauturi

Alexandrion Group lanseaza primul whiskey romanesc single malt

lexandrion Group, liderul pietei de bauturi spirtoase in Romania, urmeaza sa lanseze primul whiskey romanesc single malt, marcand o premiera mondiala prin maturarea unui single malt in butoaie de vin romanesc.

Carpathian Single Malt va intra pe piata pe 25 mai, cu ocazia Zilei Mondiale a Whiskey-ului.

Whiskey-ul a fost maturat in trei tipuri de butoaie: vin de Madeira, Pinot Noir si Feteasca neagra, iar prima sarja va fi lansata drept Carpathian Single Malt Feteasca Neagra Cask Finish, Madeira Cask Finish si Pinot Noir Exclusive.

“Am inceput sa producem single malt si sa il testam in 2017 si in curand vom lansa un produs la nivel global. Sper ca in cativa ani toti consumatorii sa caute whiskey single malt produs in Romania”, a spus Nawaf Salameh, presedintele fondator al Alexandrion Group.

Bautura a fost sub conducerea maestrului distilator Allan Anderson, cu o experienta de peste 30 de ani in distilarea whiskey-ul scotian si irlandez.

Grupul Alexandrion are o istorie de peste 200 de ani in industria de bauturi spirtoase locale, producand unele dintre cele mai puternice marci din Romania, la Distileriile Alexandrion Saber 1789, recunoscute atat la nivel national, cat si international pentru calitatea si rafinamentul lor. Portofoliul de produse include bauturi traditionale romanesti si produse internationale.