Food

FrieslandCampina a finalizat o investitie de 3 mil. euro in fabrica din Cluj

FrieslandCampina Romania a finalizat o noua linie de productie la Fabrica din Cluj, care are o capacitate de 3.000 de tone, cu ajutorul unei investitii de trei milioane de euro, a anuntat compania.

Investitia face parte din planul de extindere a fabricii din Cluj din cadrul Centrului de Excelenta a branzeturilor FrieslandCampina din Romania.

Astfel, compania va produce la Cluj felii si blocuri de cascaval Napolact, atat in varianta conventionala, cat si in cea ecologica, pentru a oferi pe piata o gama completa de cascaval. Produsele vor fi disponibile in toate canalele – in comertul modern, in cel traditional, in platformele de comert online si HORECA.

“Marcam cu mandrie acest moment important in istoria fabricii din Cluj, deoarece astazi facem inca un pas in calatoria noastra strategica de a crea un centru de excelenta pentru branzeturi la Cluj, inceputa in 2017 cu noile facilitati pentru telemea. Linia de productie pentru cascaval, inaugurata astazi, are o capacitate anuala de peste 3.000 de tone si creste cu 40 numarul de locuri de munca din domeniul productiei de branza pentru clujeni. Ne-am angajat sa aducem valoare in Romania in vietile consumatorilor, angajatilor, partenerilor, fermierilor, dar si pentru comunitatea locala”, a declarat Ferenc Szecskó, director general FrieslandCampina Romania.

Cascavalul Napolact completeaza gama de produse fabricate la Cluj: trei tipuri de telemea, branza de burduf, branza topita, unt si lapte. Capacitatea de productie a centrului de excelenta in branzeturi de la Cluj este de 8.000 de tone de branza si unt pe an si pana la 35.000 de tone de lapte in ambalaje de carton.

FrieslandCampina Romania face parte din compania olandeza Royal FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producatori de lactate din lume.