Tehnologie

Maschio Gaspardo estimeaza afaceri de 70 de milioane de euro in Romania, in 2022

Producatorul de utilaje agricole Maschio Gaspardo estimeaza, in acest an, o cifra de afaceri de 70 milioane de euro pentru activitatile pe care le deruleaza in Romania, sustin oficialii companiei.

‘Este o onoare pentru Maschio Gaspardo sa primim la Chisineu-Cris vizita Excelentei Sale Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei in Romania. Am avut posibilitatea sa aratam oaspetilor investitiile facute in Romania incepand din 2003, in urma carora s-a dezvoltat o fabrica cu peste 400 de angajati, cu o cifra de afaceri prevazuta pentru anul in curs de 70 de milioane de euro. Este o fabrica dedicata productiei de utilaje agricole, de pregatire a terenului, pluguri, discuri, cultivatoare, scarificatoare, masini pentru taiat si recoltat fan si prese de balotat. Avem un spatiu de productie de 26.000 de metri patrati, in care s-au facut investitii ce tin de robotizare, care au dus la un nivel calitativ foarte ridicat’, a declarat Mirco Maschio, presedintele Grupului Maschio Gaspardo.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei, Maschio Gaspardo Romania si-a sporit capacitatea de productie cu 20%, in urma unei investitii finalizate in 2021, care a marit suprafata fabricii cu peste 5.000 mp si a permis dotari cu tehnologii de ultima ora.

‘Aceasta crestere va permite ca productia sa se ridice la 5.000 de echipamente pe an, cu precadere masini pentru prelucrarea minimala a solului, pluguri si prese pentru baloti rotunzi’, precizeaza sursa citata.

Grupul Maschio Gaspardo este un jucator mondial in productia de echipamente de cultivare, insamantare, fertilizare, tratare a culturilor, intretinere ecologica si echipamente pentru fan.

Fondata in Campodarsego in anul 1964 de fratii Egidio si Giorgio Maschio, compania are 2.000 de angajati in intreaga lume in opt unitati de productie, dintre care trei in strainatate (China, India si Romania), si in 13 filiale comerciale (Italia, Franta, Spania, Germania, Polonia, Ucraina, Turcia, Rusia, America de Nord, Africa de Sud, China, India si Romania).

Maschio Holding este actionarul majoritar, impreuna cu Friulia Finanziaria FVG si Veneto Sviluppo S.p.A.