Legislatie

Sindalimenta: 10.000 de angajati nu beneficiaza de cresterea salariului minim

Proiectul legii privind majorarea salariului minim in industria alimentara si agricultura, la 3.000 de lei/brut, face o mare nedreptate angajatilor din sectoarele ape minerale si imbutelierea altor ape, sucurilor din fructe si legume, bere, precum si celor din domeniul pisciculturii, deoarece acestia nu vor beneficia de prevederile legislative, atentioneaza reprezentantii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara – Sindalimenta.

‘Impunerea unui salariu minim garantat in industria alimentara si agricultura a fost una din masurile solicitate de sindicatele si patronatele din cele doua sectoare. Faptul ca Guvernul a decis sa sprijine proiectul de lege privind stabilirea unui salariu minim garantat de 3.000 de lei brut in cele doua ramuri, prin includerea lui in programul guvernamental ‘Sprijin pentru Romania’ a fost o decizie pe care noi am salutat-o, mai ales ca pe aceasta tema am avut si o intalnire cu premierul Nicolae Ciuca care ne-a promis tot sprijinul pentru urgentarea adoptarii legii. Legea a trecut de Camera Deputatilor, for decizional, urmand sa fie promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial. Din pacate insa, in forma sa actuala, viitoarea lege face o mare nedreptate angajatilor din sectoarele ape minerale si imbutelierea altor ape, sucurilor din fructe si legume, bere, precum si angajatilor din domeniul pisciculturii deoarece acestia nu vor beneficia de prevederile legii. Este vorba despre circa 10.000 de angajati care s-au trezit ca, desi activeaza in industria alimentara si agricultura, au fost exclusi de la prevederile viitoarei legi’, precizeaza sursa citata.

Sindicalistii din industria alimentara sustin ca ‘deocamdata, alegem sa credem ca este vorba doar despre o eroare si cerem Guvernului o rezolvare rapida, prin emiterea unei ordonante de urgenta saptamana viitoare, astfel incat si angajatii din sectoarele mentionate sa beneficieze de majorarea salariului minim brut garantat, incepand cu data de 1 mai’.

‘Problema este generata de faptul ca sectorul Industria Alimentara al Bauturilor si Tutunului inseamna activitatea in doua coduri CAEN: 10 si 11. La codul CAEN 10 referitor la industria alimentara figureaza prelucrarea mancarii, a produselor lactate, a uleiului, a produselor de brutarie, prelucrarea si conservarea carnii, a pestelui, crustaceelor si molustelor, precum si fabricarea preparatelor pentru hrana animalelor. Proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor precizeaza ca se vor mari salariile din industria alimentara, adica pentru angajatii din domeniile incluse in codul CAEN 10. La codul CAEN 11 figureaza, printre altele, producerea sucurilor din fructe si legume, productia de ape minerale si alte ape imbuteliate (cod CAEN 1107) si a berii (cod CAEN 1105). Cum proiectul nu face referire la aceste activitati, angajatii din aceste sectoare, desi sunt asimilati industriei alimentare, nu pot beneficia de cresterea salariului. Pe de alta parte, trebuie spus ca, in mod inexplicabil, de la prevederile viitoarei legi au fost exclusi si angajatii din domeniul pisciculturii, desi domeniul figureaza in codul CAEN 10’, subliniaza reprezentantii Sindalimenta.

In acest context, sindicalistii solicita Guvernului Romaniei ‘indreptarea cat mai rapida a greselii, in caz contrar, vom incepe demersurile pentru a convinge Executivul sa faca modificarile necesare’, prin declansarea unor actiuni de protest stradale, inclusiv pichetarea Guvernului.

‘Totodata, suntem decisi ca in cazul in care problema nu se va rezolva in regim de urgenta pentru ca ea sa fie aplicata unitar, vom instiinta organizatiile europene si internationale la care Sindalimenta este afiliata. Daca va fi nevoie, o delegatie a Federatiei Sindalimenta se va deplasa la Bruxelles si Geneva pentru a ne apara drepturile. Suntem mai decisi ca niciodata sa nu ne mai lasam umiliti de politicienii romani, asa cum au facut-o in repetate randuri. Le reamintim ca vorbim despre sectorul industriei alimentare, a bauturilor si tutunului, un domeniu strategic pentru orice tara care se respecta, dar ignorat in Romania de ani de zile, in ciuda apelurilor noastre repetate de a gasi solutii la problemele cu care acesta se confrunta. Vorbim in primul rand de lipsa cronica de personal calificat generata de salariile foarte mici, cele mai multe la limita salariului minim pe economie. Demersurile noastre pentru initierea acestei legi care sa stabileasca un salariu minim garantat de 3.000 de lei brut, au pornit de la necesitatea fidelizarii fortei de munca si de la dorinta de a-i determina pe romanii plecati peste hotare sa se intoarca acasa, mai ales daca vorbim despre mana de lucru calificata. In situatia de fata, prin omiterea intentionata sau din greseala a unor angajati care sa beneficieze de aceste masuri, se pare ca intreaga clasa doreste altceva’, a afirmat Dragos Frumosu, presedintele Sindalimenta.