Eveniment

CARNEXPO Grill 2022 gazduieste prima editie a Campionatului National de Sushi

Campionatul National de Sushi este un eveniment marca ANBCT, ce va avea loc pe data de 5 mai, in cadrul CARNEXPO Grill 22, de la Phoenicia Blue View, Olimp.

Competitia va consta in trei probe majore in care juriul va examina abilitatile de lucru ale participantilor, compozitia generala, prezentarea si gustul sushi-ului:

  • Taierea pestelui in stil japonez Sanmai Oroshi;
  • Pregatirea unui platou in stil Edo Mae Sushi;
  • Pregatirea unui platou de concurs de sushi in stil liber;

Organizatorii anunta ca aplicantii la Campionatul National de Sushi trebuie sa aiba cel putin 3 ani de experienta in Sushi, in Romania sau in strainatate.

Mai multe informatii despre desfasurarea consursului se regasesc aici: www.anbct-romania.ro

Despre CARNEXPO Grill:

CARNEXPO Grill, ajuns in 2022 la a treia editie, este un concept unic in Romania ce se va desfasura in perioada 5-6 mai intr-o noua locatie, Phoenicia Blue View din Olimp si va atrage cei mai importanti specialisti din industria alimentara, a bauturilor, HoReCa si retail, din tara, dar si din strainatate.

Peste 3.000 de experti sunt asteptati sa participe la malul marii, intr-o locatie de lux care permite extinderea evenimentului pe o suprafata mult mai mare, de pana la 15.000 de metri patrati.

Este de departe cel mai important eveniment gastronomic din Romania ce aduce la un loc cei mai multi profesionisti din sectorul industriei alimentare, HoReCa si retail, cu scopul de a dezvolta afaceri si a descoperi produse si tendinte noi de piata. Ca in fiecare an, vor participa si delegatii de experti din strainatate precum Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Belgia si Germania, Italia, Spania, Franta.

Anul acesta, CARNEXPO Grill organizeaza, in premiera, competitia internationala Top Chef MACELAR, cu scopul promovarii si dezvoltarii breslei macelarilor din Romania.

Top Chef MACELAR este prima competitie care isi propune sa selecteze cei mai buni maestri macelari, aducand fata in fata echipe de profesionisti din tara si strainatate ce vor trece prin mai multe probe de concurs, jurizate de un complet international, in lupta pentru marele trofeu de Chef Macelar al Romaniei.