Tehnologie

Corteva deschide primul Centru de tehnologii aplicate semintelor din Europa

Corteva Agriscience a deschis un nou Centru de tehnologii aplicate semintelor (CSAT) in sud-vestul Frantei, pentru a sprijini agricultorii europeni sa ia un start bun in obtinerea unor recolte bogate.

Centrul din Aussone este primul din Europa si al treilea la nivel mondial. Acesta se va concentra pe dezvoltarea serviciilor, cu investitii solide in cercetare, ca parte a noilor solutii de tratare a semintelor ce vor ajuta producatorii sa faca fata provocarilor unui sector agricol aflat intr-o continua schimbare.

Noul centru de tehnologii aplicate semintelor poate ajuta fermierii sa asigure aprovizionarea pietei si sa produca mai mult cu mai putine resurse.

CSAT serveste drept laborator, centru de testare si statie de tratare a semintelor, cu procese riguroase in descoperirea, formularea si testarea in conditii reale a tehnologiilor specifice semintelor. Acest proces asigura protectia plantelor prin tratamentul aplicat semintei, solutie eficienta la provocarile intampinate de agricultori si care, simultan, livreaza valoare.

Drept urmare, din ce in ce mai multi fermieri pot beneficia de inovatii in tratamentul semintelor, asigurand precizia dozei de aplicare, performante imbunatatite in camp si productivitate crescuta, precum si un plus de sustenabilitate, in conformitate cu Obiectivele de Durabilitate pentru 2030.

De asemenea, CSAT va colabora cu parteneri de afaceri pentru a furniza servicii si teste care pot ajuta la imbunatatirea calitatii tratamentelor aplicate semintelor.

Igor Teslenko, Presedintele Corteva Europa, a declarat: “Deschiderea primului Centru de tehnologii aplicate semintelor din Europa este o veste foarte buna pentru inovare care va ajuta si va oferi fermierilor instrumentele de care au nevoie pentru o productie alimentara durabila.

“Deoarece tehnologiile aplicate semintelor implica tratarea acestora ca alternativa la tratamentele fitosanitare in camp, pot contribui la reducerea amprentei de mediu a agriculturii.

“Credem intr-o abordare participativa – de aceea le oferim partenerilor acces la serviciile noastre de formulare si testare. In acest mod, fermierii sunt sprijiniti in obtinerea celor mai bune produse de pe piata.”

“Corteva Agriscience a investit aproape 6 milioane de euro in acest proiect, ca parte a eforturilor de a consolida oferta pe segmentul de seminte. Suntem o companie care se axeaza pe cei care produc si pe cei care consuma, iar acest centru ii va ajuta pe fermieri sa-si sporeasca productivitatea si sa satisfaca cerintele consumatorilor pentru o agricultura sustenabila.”

Compania Cortea Agriscience ofera in acelasi timp o serie de solutii care implica tratarea semintelor, inclusiv Lumiposa™ si Lumivia™ pentru tratamentul cu insecticid, Lumisena™ si Lumiflex™ pentru tratamentul fungicid si Lumidapt™, un nutrient de crestere aplicat direct semintelor.

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, eminamente agricola, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie – inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii.

Avand in portofoliu unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare.

Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro