Subventii

Olt: 33 de fermieri s-au inscris in Programul “Usturoiul”

Un numar de 33 de fermieri din judet s-au inscris pana in prezent in programul de sustinere a productiei de usturoi, ei avand o suprafata cultivata de 36 de hectare, potrivit directorului Directiei Agricole Judetene (DAJ) Olt, Gabriela Andronie.

“Numarul fermierilor care se vor inscrie in programul pentru usturoi va fi mai mare, la fel si suprafata cultivata, deoarece cultivatorii au timp sa se inscrie pana pe 16 mai. Anul trecut s-au inscris in program 140 de fermieri, acum doi ani au fost peste 200 de inscrieri, sigur vor fi mai multe inscrieri decat cele inregistrate la aceasta data”, a spus directorul DAJ Olt.

Cultivatorii din judetul Olt au produs si vandut anul trecut peste 300 de tone de usturoi, conform documentelor de valorificare depuse in vederea obtinerii ajutorului de minimis.

Fermierii inscrisi in programul pentru sustinerea productiei de usturoi pot primi un sprijin financiar de 3.000 de euro pe hectar iar productia minima este de 3 kilograme pentru 10 metri patrati. In acest an, pentru sustinerea cultivarii usturoiului, alocarea bugetara este de 22,2 milioane de lei.