Legislatie

Magiunul din prune Topoloveni a obtinut inregistrarea internationala

Magiunul din prune Topoloveni a obtinut recent o inregistrare internationala, cu sprijinul Uniunii Europene, prin Decizia publicata in Jurnalul Oficial UE in data de 1 aprilie 2022, ceea ce ii ofera brandului o protectie si o mai mare vizibilitate pe plan international, informeaza un comunicat al producatorului.

Pentru anul 2022, traseul de promovare a magiunului din prune Topoloveni include Emiratele Arabe Unite, Vietnamul, Grecia si, de asemenea, Romania.

In urma cu cativa ani, tot cu sustinerea Uniunii Europene, marca magiun din prune Topoloveni a fost inregistrata in Statele Unite ale Americii si in Canada, in sistemul Trade Mark, care ii ofera protectie si exclusivitate in utilizare.

Potrivit producatorului Sonimpex Topoloveni, in data de 7 aprilie 2011, magiunul din prune Topoloveni aducea in Romania prima Indicatie Geografica Protejata. La 11 ani de la primirea Indicatiei Geografice Protejate, magiunul din prune Topoloveni si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca si a ajuns in peste 20 de tari din intreaga lume, prin mai multe programe de promovare.

‘As spune ca o mare parte din notorietatea actuala a magiunului din prune Topoloveni se datoreaza si faptului ca e un aliment sanatos, fara adaos de zahar, fara E-uri, fara conservanti si fara aditivi. Pentru ca pe 7 aprilie este, de asemenea, Ziua Mondiala a Sanatatii, le recomand consumatorilor sa aiba grija de propria sanatate si prin gestul simplu de a citi etichetele alimentelor atunci cand merg la supermarket. Avem posibilitatea de a cumpara alimente de calitate, dar, din pacate, nu si posibilitatea de a cumpara sanatatea, atunci cand aceasta nu mai este. In plus, parcurgerea informatiilor de pe eticheta ne ajuta sa fim siguri ca vom achizitiona exact ce ne-am propus. Le amintesc si cu aceasta ocazie consumatorilor ca brandul Topoloveni se confrunta de ani buni cu concurenta neloiala si ca nu toate produsele de la supermarket care au Topoloveni in nume ne apartin. Pe etichetele produselor noastre scrie doar Topoloveni, fara alte cuvinte inaintea toponimului’, a declarat Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.

Calitatea magiunului din prune Topoloveni a fost reconfirmata in ultima perioada prin incadrarea in categoria A pe scala Nutri-Score (categorie din care fac parte alimentele cu cel mai ridicat continut nutritiv) si, de asemenea, prin includerea magiunului in Registrul National al Mentiunilor Nutritionale si de Sanatate. In cei 11 ani de la primirea Indicatiei Geografice Protejate si inainte de acest moment, magiunul din prune Topoloveni a acumulat in propriul portofoliu de distinctii o multime de premii pentru gust si de recunoasteri ale calitatii sau ale notorietatii, precum Codul de Operator NATO sau recenta plasare pe locul intai in topul Taste Atlas al celor mai bine cotate conserve de fructe din lume.

Sonimpex Topoloveni, Furnizor al Casei Regale a Romaniei, si-a propus sa ofere solutii pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, punand pe piata exclusiv alimente functionale, fara adaos de zahar, fara E-uri, fara conservanti si fara aditivi. Alte obiective importante ale companiei sunt sa promoveze traditia culinara romaneasca si sa sustina economia locala, achizitionand exclusiv fructe si legume romanesti.