Subventii

APIA: Fermierii au depus peste 330.000 de cereri de plata

Fermierii au depus 331.398 cereri pentru o suprafata de 1.873.100,60 hectare in cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plata pentru anului 2022, in perioada 1 martie – 1 aprilie, informeaza Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

Potrivit unui comunicat al institutiei, completarea Cererilor unice de plata se realizeaza accesand site-ul APIA www.apia.org.ro, respectiv link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat prin butonul Asistenta.

APIA reaminteste fermierilor ca se va completa o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete. De asemenea, incepand din acest an fermierii pot semna cererea de plata folosind semnatura electronica.

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata si modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificat de inregistrare la ONRC/ certificat de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, catre Centrele judetene si locale ale APIA de care apartin fermierii.

Informatiile detaliate pentru accesarea fiecarei scheme de plata/masuri de sprijin, hartile si listele cu UAT-urile eligibile pentru masurile de dezvoltare rurala, dar si ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate pe site-ul Agentiei.

In conformitate cu prevederile OMADR nr.46/25.02.2022 privind aprobarea formularului – tip al cererii unice de plata pentru anul 2022, Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 16 mai 2022.