Ambalaje Bauturi Tehnologie

Căni reutilizabile de transport realizate din Ultrason® 

Producătorul de sticle Yiwu Midi Technology, Zhejiang, a selectat Ultrason® P 3010 de la BASF pentru a produce căni reutilizabile pentru lansarea pe piață a noului său segment de afaceri. Datorită durabilității, rezistenței la temperaturi ridicate și versatilității de design, polifenilsulfona BASF (PPSU) oferă o combinație unică de atribute ale stilului de viață și durabilitate pentru pahare de înaltă calitate, care sunt ușoare, rezistente la spargere și la modă: Ultrason® P 3010 menține aroma de cafea fără niciun impact asupra gustului sau mirosului. Nu prezintă nicio decolorare prin contactul cu lichide fierbinți sau reci precum cafea, sucuri, băuturi răcoritoare sau ceai.

În același timp, polimerul termoplastic BASF contribuie la mai puține deșeuri de ambalaje, deoarece cănile pot fi refolosite de mai multe ori și, astfel, susțin o economie circulară: Ultrason® P 3010, rezistent la chimicale, rezistă cu ușurință agenților de curățare, precum și temperaturilor ridicate din mașinile de spălat vase și este chiar și rezistent la sterilizare, fără a-și pierde proprietățile mecanice excelente sau aspectul vizual. Astfel, cănile reutilizabile de transport realizate din Ultrason® pot face parte dintr-un sistem de reutilizare și cu cicluri multiple care economisește resurse valoroase și evită risipa de ambalaje, așa cum se prevede în Directiva UE 2019/904 privind materialele plastice de unică folosință.

Mai multă libertate de proiectare și contribuție la un mod de viață durabil

„Multe căni de pe piață sunt fie fabricate din materiale de unică folosință, nu sunt rezistente la lichide fierbinți sau sunt fabricate din sticlă ușor de spart, fie din oțel care nu are libertatea de proiectare”, spune Georg Graessel de la Global Business Development Ultrason® la BASF. „PPSU-ul nostru cu duritate superioară și rezistență chimică este o alternativă durabilă și de înaltă performanță la astfel de materiale. Oferă clienților noștri mai multă libertate în design și oferă consumatorilor o utilizare pe termen lung, astfel încât oamenii să se poată bucura de ceașca zilnică de cafea la pachet cu plăcere și cu o conștiință liniștită.”

Nuanța ușor de culoarea mierii a Ultrason® și capacitatea sa bună de prelucrare permit cănilor să se distingă de cele disponibile pe piață astăzi. Cănile de la Yiwu Midi Technology au două orificii de aerisire, o deschidere suplimentară pentru paie și un inel de prindere din silicon, făcându-le practice în utilizare și elegante în aspect în același timp. Ultrason® P 3010 poate fi fabricat cu ușurință în combinație cu alte materiale precum siliconul.

„Cultura cafelei din China este în creștere, dar mai ales tinerii sunt din ce în ce mai conștienți de influența stilului lor de viață asupra mediului”, spune Xiong Han, director general la Yiwu Midi Technology. „Când am decis să ne extindem afacerea cu biberoane la fabricarea de căni de transport, căutarea noastră a unui partener a fost ușoară: lucrăm cu BASF de mult timp și știm că Ultrason® este un material excelent pentru biberoane. Ne oferă combinația perfectă de performanță, siguranță și design. Și datorită rezistenței pe termen lung și multifuncționalității, am reușit să dezvoltăm căni de transport reutilizabile care pot contribui la un mod de viață mai durabil, cu mai puține deșeuri de ambalaje.” BASF a susținut Tehnologia Yiwu Midi de-a lungul întregului proces, de la dezvoltarea produsului până la fabricație, prin turnare prin injecție și suflare.

Ultrason® este numele comercial al gamei de produse BASF de polietersulfonă (Ultrason® E), polisulfonă (Ultrason® S) și polifenilsulfonă (Ultrason® P). Termoplasticul de înaltă performanță este utilizat pentru fabricarea membranelor de filtrare a apei, aplicații elegante, durabile și sigure de uz casnic și de catering, precum și componente ușoare pentru industria auto și aerospațială. Mărcile Ultrason® pot înlocui termorigide, metale și ceramică în multe aplicații datorită profilului lor extraordinar de proprietăți.