Tehnologie

Packeta investeste pana la 5 milioane de euro pentru dezvoltare in 2022

Packeta Romania, sucursala locala a Packeta Group, platforma digitala globala pentru comertul online si compania cu cea mai mare retea de puncte pick-up din Europa Centrala si de Est, accelereaza investitiile pe piata locala si aloca un buget de pana la 5 milioane de euro pentru dezvoltarea business-ului din Romania.


Investitiile vor fi directionate, in principal, catre deschiderea a doua noi depozite in Romania si in extinderea retelei de puncte pick-up, compania vizand dublarea acestora pana la finalul anului.


Astfel, Packeta va continua investitiile incepute anterior in dezvoltarea logistica, in echipamentele tehnice si de manipulare a coletelor, in dezvoltarea platformei, in cresterea efectivului de personal angajat, in crearea de noi linii directe de transport international, in integrari tehnice si in cresterea numarului de magazine online partenere.


Planurile de investitii ale Packeta Romania au la baza o crestere semnificativa, compania inregistrand anul trecut o cifra de afaceri de peste 11,7 milioane de euro, in crestere cu 160% fata de anul anterior.


“Prin potentialul pe care il are piata de livrari si datorita evolutiei comertului online pe plan local, Romania se afla in centrul preocuparilor companiei la nivel de grup. Planurile Packeta in Romania sunt, astfel, centrate pe dezvoltarea capacitatilor de livrare in toata tara, fiind totodata, interesati sa contribuim la dezvoltarea industriei si sa oferim servicii de calitate la preturi avantajoase, mai ales in contextul actual. Tarifele de transport devin tot mai importante in aceasta perioada de cresteri ale preturilor la carburanti, a inflatiei tot mai mari, a conflictului de la granita Romaniei, iar faptul ca practicam cele mai mici costuri de expediere, de doar 7 lei fara TVA, la orice punct pick-up din Romania, este de natura sa genereze economii importante magazinelor online partenere”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Packeta Romania.


El mentioneaza ca printre prioritatile din acest an ale companiei se afla dublarea retelei de puncte pick-up, la peste 1.000 de locatii. Astfel, din punct de vedere al logisticii de transport si retur, costurile unui magazin online care livreaza la punctele pick-up sunt mai mici cu 35% – 40% fata de costurile care presupun livrarea coletelor la adresa.


Punctele pick-up Packeta sunt magazine fizice, aflate, de obicei, in zone populate, vizitate intens, afiliate companiei Packeta, de unde clientii isi pot ridica personal coletele comandate de la magazinele online. Packeta detine in Romania o retea formata din peste 500 de puncte pick-up deschise in localitatile cu peste 20.000 de locuitori. Magazinele fizice care ofera clientilor acest serviciu pot fi identificate foarte usor, printr-un marcaj cu logo-ul Packeta afisat in vitrinele acestora.


Popularitatea acestui tip de serviciu de livrare se extinde in Romania. Spre exemplu, doar anul trecut, volumul de colete trimise catre punctele pick-up s-a dublat, reprezentantii Packeta Romania mizand pe o dublare si anul acesta a numarului de colete.
In 2021, din totalul coletelor procesate de Packeta Romania, aproximativ 35% au fost expediate catre puncte pick-up din Romania, iar circa 60% catre puncte pick-up din afara tarii. Mai mult, peste 90% dintre magazinele online care au implementat deja livrarea la puncte pick-up, folosesc si in prezent cu succes acest serviciu, iar volumele de colete au crescut semnificativ, avand un impact pozitiv in dezvoltarea afacerii lor.


In acest context, Packeta Romania vine in sprijinul magazinelor online si ofera o luna de livrari gratuite la puncte pick-up, dand astfel si clientilor individuali posibilitatea sa acceseze metode alternative de livrare. In afara de livrarea catre punctele pick-up proprii din Romania si din strainatate, o singura integrare cu Packeta ofera acces instant la multiple tipuri de servicii precum, livrarea la adresa in Romania, livrare cross-border la adresa in 34 de tari europene si non-europene si livrarea la lockere partenere.


Packeta Romania este o platforma digitala globala pentru comertul online, membra a Packeta Group, prezenta pe piata din Romania inca din 2017. Compania are ca scop facilitarea procesului logistic pentru selleri si magazine online prin multiple servicii de livrare, fara a impune clientilor finali locul si ora ridicarii produselor. Acest lucru este posibil datorita unei retele extinse de peste 10.000 de puncte pick-up proprii si peste 2.160 de Z-Box-uri in reteaua internationala a Packeta Group si alte 92.000 de puncte pick-up partenere in toata Europa.


In anul 2021, grupul Packeta a transportat mai mult de 73 de milioane de colete, datorita colaborarii cu peste 32.000 de magazine online si selleri persoane juridice. Magazinele online isi pot expedia coletele nu numai la nivel national, ci si la nivel international, in toate cele 27 de tari din Uniunea Europeana, plus Marea Britanie, SUA, Elvetia, Liechtenstein, Emiratele Arabe Unite, Israel, Turcia si Ucraina.