Eveniment

Producatorii de carne vor avea o prezenta puternica la CARNEXPO Grill 2022

Continua inscrierile la CARNEXPO Grill 2022, cel mai mare eveniment gastronomic din Romania, ce se desfasoara in perioada 5-6 mai, la Phoenicia Blue View din Olimp.

Companiile care au mai anuntat participarea sunt MOLDOVAN CARMANGERIE, KARPATEN MEAT, EURO BUFFALO si ROMFERM.

MOLDOVAN CARMANGERIE, unul dintre cei mai importanti producatori de carne si preparate din carne din judetul Cluj, participa pentru al treilea an consecutiv la cel mai mare eveniment gastronomic – CARNEXPO Grill. Anul trecut, specialistii macelari ai MOLDOVAN CARMANGERIE si-au demonstrat mestesugul in transarea carnii de manzat. Mai mult de atat, MOLDOVAN CARMANGERIE a adus in atentia participantilor la eveniment noua sa linie de produse semipreparate, in care piesele de carne premium, si nu numai, sunt valorificate la un alt nivel, prin combinatii savuroase si inedite.

Producatorul de carne Premium Angus, KARPATEN MEAT promoveaza la eveniment piese de vita maturate, sferturi, dar si piesele care se gasesc in pachetele vandute prin magazinul online, burgeri, carne tocata si mici din carne de vita Angus. La editia din 2021, in spațiul destinat KARPATEN MEAT, Chef Radu Zărnescu a gătit BEEF CHUCK PLATE RIBS pe dispozitivul Asado în spirit sud-american.

De peste 30 de ani, EURO BUFFALO se ocupa cu cresterea bizonilor, in Austria, iar de 11 ani se află pe piaţa din România, unde are cea mai mare fermă de bizoni din Europa. Toți cei prezenți la editia de anul trecut a CARNEXPO Grill au avut oportunitatea de a cunoaşte un produs premium de nişă cum este carnea de bizon made in Romania.

ROMFERM este producator de carne de vita de calitate inalta, de la rase de vita crescute special pentru consumul de carne, Charolaise, Limousin si Belgian Blue. ROMFERM  a investit constant în tehnologie si resurse umane si a devenit unul din furnizorii importanti de carne de vita de rasa din zona Vrancei.

In cadrul celui mai mare eveniment gastronomic din Romania s-au mai inscris METRO, ARTERIMPEX, AGRICOLA, MANDY FOODS, SMITHFIELD, ELIT, echipa Festivalului D`ale Porcului si KBA Food Box.

Despre CARNEXPO Grill:

CARNEXPO Grill, ajuns in 2022 la a treia editie, este un concept unic in Romania ce se va desfasura in perioada 5-6 mai intr-o noua locatie, Phoenicia Blue View din Olimp si va atrage cei mai importanti specialisti din industria alimentara, a bauturilor, HoReCa si retail, din tara, dar si din strainatate.

Peste 3.000 de experti sunt asteptati sa participe la malul marii, intr-o locatie de lux care permite extinderea evenimentului pe o suprafata mult mai mare, de pana la 15.000 de metri patrati.

Este de departe cel mai important eveniment gastronomic din Romania ce aduce la un loc cei mai multi profesionisti din sectorul industriei alimentare, HoReCa si retail, cu scopul de a dezvolta afaceri si a descoperi produse si tendinte noi de piata. Ca in fiecare an, vor participa si delegatii de experti din strainatate precum Republica Moldova, Serbia, Ungaria, Belgia si Germania, Italia, Spania, Franta.

Anul acesta, CARNEXPO Grill organizeaza, in premiera, competitia internationala Top Chef MACELAR, cu scopul promovarii si dezvoltarii breslei macelarilor din Romania.

Top Chef MACELAR este prima competitie care isi propune sa selecteze cei mai buni maestri macelari, aducand fata in fata echipe de profesionisti din tara si strainatate ce vor trece prin mai multe probe de concurs, jurizate de un complet international, in lupta pentru marele trofeu de Chef Măcelar  al Romaniei.